Aproximativ 2.000 de locuri de muncă în IT şi alte domenii, oferite la Târgul de Cariere de la Cluj-Napoca

Aproximativ 2.000 de locuri de muncă sunt oferite de 60 de companii din ţară şi din străinătate, la Târgul de Cariere de la Cluj-Napoca, unde se pot găsi, până vineri, slujbe în IT, inginerie, industrie alimentară, comunicaţii şi marketing, potrivit News.ro.
Economica.net - mar, 29 mart. 2016, 14:21
Aproximativ 2.000 de locuri de muncă în IT şi alte domenii, oferite la Târgul de Cariere de la Cluj-Napoca

Şaizeci de companii din IT şi alte industrii participă, de marţi până vineri, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, la un târg de cariere destinat atât absolvenţilor, cât şi celor care vor să îşi schimbe locul de muncă.

Primele două zile ale târgului sunt destinate locurilor de muncă din industria alimentară, marketing, inginerie şi comunicare, domenii în care vor fi disponibile peste 1.300 de slujbe. Celelalte două zile vor fi destinate exclusiv IT-ului, iar firme din Cluj-Napoca, dar şi multinaţionale precum Siemens, Steelcase şi HP vor căuta candidaţi pentru aproximativ 700 de posturi.

„La Târgul de Cariere Cluj Global participă peste 60 de companii din diverse domenii de activitate, cu joburi, internship-uri, oportunităţi de practică sau de voluntariat. Aşteptăm candidaţi care vor să facă primii paşi în carieră sau persoane care vor să îşi schimbe locul de muncă ori să beneficieze de un internship sau un stagiu de practică. Avem firme din domeniul ingineriei, din industria alimentară, HR, marketing şi comunicare. Joi şi vineri, târgul va fi dedicat firmelor de IT care vor recruta atât pentru Cluj-Napoca, cât şi pentru alte oraşe din ţară. Vom aveam competiţii şi concursuri de programare pentru candidaţi şi pasionaţii de acest domeniu”, a declarat Corina Brânduşan, purtătorul de cuvânt al evenimentului.

În cele patru zile de târg sunt aşteptaţi peste 5.000 de candidaţi, iar reprezentanţii firmelor participante se declară mulţumiţi de piaţa muncii din Cluj, în condiţiile în care majoritatea caută absolvenţi de studii superioare, buni cunoscători de limbi străine.

„Căutăm în principal candidaţi pasionaţi de comunicarea cu oamenii şi interacţiunea cu ei, pentru că noi căutăm angajaţi pentru posturi de agenţi servicii clienţi şi reprezentanţi customer service. Ne dorim foarte mult să cunoască limbi străine la nivel avansat şi la Cluj vom începe, din iulie, cu posturi pe limbi nordice, cum este daneza, finlandeza, norvegiana sau olandeza, dar de asemenea pe engleză şi rusă. Există pentru angajaţi posibilitatea de a se angaja aici şi apoi să se transfere în alte ţări”, a declarat, pentru News.ro, Andreea Tătaru, specialist în resurse umane la compania Arvato, cu sedii în 40 de oraşe din lume şi peste 70.000 de angajaţi.

La rândul său, Raluca Bordeianu, specialist în recrutare al lanţului de restaurante Salad Box – o companie clujeană cu afaceri de aproximativ 10 milioane de euro şi restaurante deschise în toate marile oraşe ale României şi, recent, în Ungaria şi Germania -, a spus că se caută angajaţi cu studii superioare pentru aproximativ 20 de posturi, dar şi persoane cu studii în domeniul alimentaţiei publice sau bucătari, posturi fiind disponibile în mai multe oraşe din ţară, între care Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Bucureşti.

Cei mai mulţi dintre cei care au venit la târg sunt studenţi care caută slujbe care să le permită continuarea studiilor şi acumularea de experienţă în domeniile în care ar urma să fie licenţiaţi.

„Am timp liber pentru că nu am atât de multe cursuri, dar nu suficient cât să îmi pot lua un job full-time, aşa că internship-urile sau un loc de muncă cu jumătate de normă sunt o soluţie”, a spus Andrei.

„Sunt în ultimul an la master la Universitatea Tehnică şi deja mi-am găsit câteva oportunităţi. Le prefer pe cele care mi-ar da ocazia să avansez în carieră şi mai târziu să plec la un sediu într-o altă ţară. Mi se pare mai interesant aşa”, a adăugat Ramona.

Târgul de cariere este deschis până vineri, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, între orele 10.00 şi 16.00.

Te-ar mai putea interesa și
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est au înregistrat ritmuri mai mari de creştere decât media europeană, arată......
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe ...
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol și Aro Palace
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol ...
Acționarii Aro Palace au respins astăzi, 25 aprilie, propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea ...
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România în 2023
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România în 2023
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România, de la 1.768 la 1.942 într-un an marcat de incertitudini ...