APS România a administrat credite în valoare nominală de peste 3,4 miliarde de euro, în 2016

Valoarea nominală a creditelor administrate de APS România depăşea, la finalul anului trecut, 3,4 miliarde de euro, în creştere cu aproape 70% comparativ cu 2015, compania obţinând o cifră de afaceri de peste 14,4 milioane de euro în 2016, mai mare cu 35% faţă de anul precedent, a declarat marţi Victor Angelescu, director regional CEE, APS Holding , la conferinţa de marcare a 10 ani de prezenţă a companiei pe piaţa locală. 
Economica.net - mar, 04 apr. 2017, 18:27
APS România a administrat credite în valoare nominală de peste 3,4 miliarde de euro, în 2016

Potrivit acestuia, la finalul anului 2016 compania gestiona, în România, 41 de portofolii de împrumuturi neperformante, totalizând un număr de peste 550.000 de creanţe.

‘Punem foarte mare preţ pe desfăşurarea activităţii de recuperare la cele mai înalte standarde şi cerinţe europene şi impunem cele mai bune practici angajaţilor noştri. În ultimii ani am schimbat direcţia companiei, către administrarea activelor şi consultanţă pentru investiţii, şi intenţionăm să continuăm această tranziţie şi pe viitor. De altfel, echipa din România a avut o abordare atât de profesionistă şi de succes încât modelul nostru a fost exportat şi în celelalte subsidiare ale companiei. Momentan, peste 80% din cifra noastră de afaceri provine din managementul activelor, respectiv restructurări şi real estate. Obiectivul nostru este ca, până la finalul anului, ponderea acestor servicii să ajungă la 90%’, a declarat Robert Machidon, director general, APS România.

Compania oferă în principal servicii de management al activelor companiilor, de la restructurare, la valorificarea proprietăţilor imobiliare, implicându-se în eficientizarea companiilor active, dar care nu îşi desfăşoară activitatea în parametri normali din cauza datoriilor, de recuperare a unor creanţe pe termen lung, dar cu un randament superior prin repunerea companiilor în circuitul economic şi în transformarea datoriilor în acţiuni.

De asemenea, APS administrează activele imobiliare ale companiilor, de la analiza colateralelor, la evaluarea şi vânzarea imobilelor. O altă parte a activităţii companiei o constituie serviciile de recuperare a debitelor, atât de la persoane fizice, cât şi de la persoane juridice. Compania deţine un call-center în care lucrează 52 din cei peste 300 de angajaţi pe care îi are în prezent, şi birouri în Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Constanţa şi Cluj-Napoca.

În 2016, APS a oferit servicii de colectare a creanţelor pentru 23 de clienţi din domenii precum bancar şi financiar non-bancar, utilităţi, telecom sau leasing, extinzând operaţiunile sale şi în Croaţia, Cipru şi Ungaria. Fondurile consiliate de APS au achiziţionat 78 de portofolii în valoare de opt miliarde de euro, incluzând proiectele în stadiul de finalizare.

APS este o companie din domeniul imobiliar, al investiţiilor, al administrării şi recuperării portofoliilor de creanţe din Europa Centrală şi de Sud-Est. Fondată în 2004, compania are sediul central în Praga, Republica Cehă şi oferă servicii de consultanţă privind investiţiile în credite performanţe şi neperformante, în domeniul managementului recuperării creanţelor şi se ocupă, de asemenea, cu gestionarea activelor.

Prin intermediul celor peste 600 de experţi, APS oferă servicii în ţări precum Bulgaria, Croaţia, Cipru, Republica Cehă, Ungaria, Muntenegru, Polonia, România, Grecia, Serbia şi Slovacia. APS se ocupă de active cu o valoare nominală totală de peste 4,9 miliarde de euro (opt miliarde de euro incluzând şi proiectele în faza de finalizare) şi oferă consultanţă unui număr important de companii.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
„Coşarul” este noul loz în plic lansat de Loteria Română. Marele premiu e de 100.000 de lei
„Coşarul” este noul loz în plic lansat de Loteria Română. Marele premiu e de 100.000 de lei
Loteria Română a anunțat luni că oferă un nou produs jucătorilor, noul loz în plic "Coşarul", la cere cele mai mari ...
Skoda își reduce semnificativ producția din cauza crizei de componente
Skoda își reduce semnificativ producția din cauza crizei de componente
Producătorul auto ceh Skoda, parte a grupului Volkswagen AG, a anunţat luni că a redus semnificativ luni producţia, pentru ...
Statele Uniunii Europene au agreat programul de lucru pentru Centrele de Inovare Digitală
Statele Uniunii Europene au agreat programul de lucru pentru Centrele de Inovare Digitală
Vineri, 15 octombrie 2021, în cadrul primei reuniuni a Comitetului pentru Programul Europa Digitală, statele membre ale ...