Arabia Saudită ar fi gata să dea rachete sol-aer rebelilor sirieni

Arabia Saudită intenţionează să furnizeze opoziţiei siriene rachete antiaeriene pentru a combate aviaţia preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a anunţat duminică săptămânalul german Der Spiegel, citat de AFP şi Mediafax.
Economica.net - Dum, 16 iun. 2013, 13:18
Arabia Saudită ar fi gata să dea rachete sol-aer rebelilor sirieni

Potrivit publicaţiei, care citează un raport confidenţial primit săptămâna trecută de serviciile de informaţii şi de Guvernul german, Riyadul analizează posibilitatea de a trimite rachete sol-aer cu rază scurtă de acţiune, MANPADS, rebelilor sirieni.

Aceste rachete, portabile şi care pot fi lansate de pe umăr, pot atinge avioane şi elicoptere ce zboară la altitudine joască şi le-au oferit mujahedinilor afgani un avantaj determinant în faţa trupelor sovietice în anii ’80, explică Der Spiegel.

Arabia Saudită este un susţinător esenţial al rebelilor sirieni şi pledează de mulă vreme pentru aprovizionarea lor cu arme.

Statele Unite au anunţat săptămâna trecută că vor să le furnizeze un ajutor militar rebelilor sirieni în lupta lor împotriva regimului lui Bashar al-Assad, după ce au declarat că au dovezi că acesta a depăşit „linia roşie” recurgând la arme chimice la scară redusă.

Uniunea Europeană a ridicat embargoul asupra armelor pentru opoziţia siriană, pus în aplicare luna trecută, pavând astfel calea către o susţinere mai mare a rebelilor, într-un conflict soldat deja cu 93.000 de morţi şi care durează de doi ani.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...