Primele două tramvaie Imperio produse de Astra Vagoane au fost livrate companiei de transport public din Arad

Primele două tramvaie "Imperio", produse de SC Astra Vagoane Călători Arad SA şi cumpărate de municipalitate, au intrat joi în patrimoniul Companiei de Transport Public Arad, fiind livrate de către producător cu mult înainte de termenul prevăzut în contract.
Economica.net - joi, 30 oct. 2014, 17:38
Primele două tramvaie Imperio produse de Astra Vagoane au fost livrate companiei de transport public din Arad

Încărcate cu oficialităţi locale, dar şi cu reprezentanţi ai mass media, cele două tramvaie vopsite în verde, au ieşit din depoul CTP Arad şi au pornit la drum, traversând oraşul până la Staţia CFR Aradul Nou.

În faţa Primăriei, municipalitatea a pregătit o festivitate simbolică de predare-primire oficială a primelor două tramvaie „Imperio” din cele şase contractate pentru CTP Arad. Cu acest prilej, primarul Gheorghe Falcă a afirmat că nimeni din Arad nu credea în urmă cu 10 ani că municipalitatea va reuşi să modernizeze infrastructura de transport din Arad sau că arădenii vor putea circula cu tramvaie de ultimă generaţie.

„Ne bucurăm că azi a câştigat şi industria arădeană, şi oraşul Arad, cât şi arădenii care, sperăm ca pe zi ce trece, să devină clienţi ai transportului în comun, un transport ecologic. Iar aceasta în condiţiile în care ultimul tramvai nou a fost cumpărat în Arad în anul 1982”, a subliniat primarul Gheorghe Falcă. El a mai spus că în perioada 2015-2020 municipalitatea intenţioneze să atragă fonduri europene pentru achiziţia altor şase tramvaie noi.

La rândul său, Valer Blidar, preşedintele companiei Astra Vagoane Călători Arad SA, şi-a exprimat speranţa ca nivelul calităţii produsului pus la dispoziţia arădenilor să răspundă pretenţiilor publicului călător. „Începând de azi, tramvaiul Imperio va circula în Arad, oraşul beneficiind de un preţ promoţional, din respect faţă de arădeni. Preţul celor şase tramvaie este cel de producţie, preţ la care am pus un profit simbolic de un leu la fiecare tramvai. Însă la viitoarele licitaţii, preţul va fi în mod cert mai mare. Pe mine nu m-a interesat să câştig aici, m-a interesat ca la Arad să apară primele tramvaie moderne. Şi sunt sigur, aşa vom putea demonstra competitivitatea acestui mijloc de transport”, a declarat Valer Blidar.

La finalul festivităţii, Mariana Birău, directorul CTP Arad, a susţinut că tramvaiele „Imperio” vor circula pe linia nr 3, al cărei traseu traversează de la un capăt la altul oraşul şi care a fost recent modernizată printr-un credit contractat cu BERD.

Aceasta a mai arătat că aceste două tramvaie „Imperio” vor intra chiar de vineri în probe, urmând să intre în serviciu regulat în jurul datei de 15 decembrie.

Contractul de achiziţie a celor şase tramvaie „Imperio” realizate sub licenţă Siemens la SC Astra Vagoane Călători Arad SA a fost parafat de Primăria municipiului Arad în data de 13 iunie a.c. Celelalte patru tramvaie prevăzute în contract urmează să fie livrate în prima parte a anului viitor.

Valoarea achiziţiei se ridică la 8,3 milioane de euro, cu TVA inclus, mai mică decât estimările făcute înainte de licitaţie, când suma anunţată era de 9,4 milioane de euro.

Potrivit producătorilor, tramvaiul „Imperio” are cel mai mic consum energetic din lume pentru tramvaiele din clasa sa, respectiv de 0,63 de KW/ kilometru, consumând de patru ori mai puţin în comparaţie cu tramvaiele care circulă în prezent în Arad. În plus, beneficiază şi de un sistem de recuperare a energiei la frânare. Un vagon are lungimea de 27 metri şi lăţimea de 2,5 metri. Capacitatea totală este de 216 călători, dintre care 44 au locuri pe scaune.

Te-ar mai putea interesa și
Evergent Investments, fosta SIF Moldova, raportează un rezultat net de 65,2 milioane de lei la semestrul I din 2022, mai mult decât estimase pentru tot anul
Evergent Investments, fosta SIF Moldova, raportează un rezultat net de 65,2 milioane de lei la semestrul I din 2022, mai ...
Compania de investiții Evergent Investments raportează pentru semestrul I depășirea rezultatului net estimat pentru tot anul 2022. Rezultatul net înregistrat la 30 iunie 2022 este compus din......
Ministerul Economiei a semant autorizația de construire a conductei de gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa
Ministerul Economiei a semant autorizația de construire a conductei de gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile ...
Autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile Herculane - Jupa, ...
Rompetrol a reușit să înregistreze un profit de peste 58 de milioane de dolari în primele șase luni din 2022
Rompetrol a reușit să înregistreze un profit de peste 58 de milioane de dolari în primele șase luni din 2022
Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International, a anunțat astăzi că în perioada ianuarie – iunie ...
Prada țintește să strângă cel puțin un miliard de dolari printr-o listare secundară la Bursa din Milano
Prada țintește să strângă cel puțin un miliard de dolari printr-o listare secundară la Bursa din Milano
Producătorul italian de articole de lux Prada SpA analizează posibilitatea de a strânge cel puţin un miliard de dolari ...