1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 33 º

News

Arad: Se caută soluţii pentru rezolvarea problemelor ridicate de agricultorii din Nădlac

Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a declarat vineri, într-o întâlnire cu fermierii arădeni, că specialişti din cadrul ministerului se vor deplasa la Nădlac pentru a căuta soluţii la problema agricultorilor din această localitate privind accesul la terenurile agricole, îngreunat de faptul că proiectul autostrăzii în construcţie în zonă nu a prevăzut pasaje de trecere.

06 dec, 2013 | Mediafax

'Principala problemă ridicată de fermierii din la Nădlac a fost aceea a accesului la terenurilor lor agricole. Din cauza proiectului care nu a ţinut seamă de doleanţele agricultorilor, aceştia vor fi nevoiţi să facă un ocol de 20 km pentru a ajunge la terenurile lor. Pentru realizarea subtraversării, în perioada următoare specialiştii de la ANIF vor inventaria toate elementele legate de desecare, urmând ca pasajul să fie realizat în paralel cu infrastructura pentru desecări', a declarat secretarul de stat Daniel Botănoiu.

Agricultorii din Nădlac au sesizat în repetate rânduri autorităţilor din România problema accesului la terenuri, organizând mai multe proteste în acest sens. Ei au reclamat problema inclusiv Comisiei Europene, reprezentanţii organismului de la Bruxelles cerând autorităţilor din România să găsească soluţii la problema acestora.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO