ArcelorMittal deschide o nouă linie de producție la Galaţi

ArcelorMittal Galaţi a decis să investească într-o linie de produse prevopsite, de fapt un nou laminor, care urmează să fie complet funcţională la mijlocul anului 2016, semn că numărul unu mondial de pe piaţa oţelului îşi continuă investiţiile în România, în ciuda condiţiilor dificile de piaţă.
Economica.net - lun, 16 feb. 2015, 09:37
ArcelorMittal deschide o nouă linie de producție la Galaţi

„Cu o capacitate de 100.000 de tone pe an, noua linie va aproviziona piaţa internă şi va produce benzi într-o gamă largă de grosimi şi lăţimi, cu acoperire pe una sau ambele fețe, de diferite profunzimi, cu finisaje atât lucioase cât şi mate.

Linia de acoperire organică va permite ArcelorMittal Galaţi să servească mai bine piaţa locală a produselor prevopsite, pe baza unor servicii şi produse superioare. În prezent, această piaţă este dominată de importuri, dar arată semne de creștere” se arată într-un comunicat al companiei.

„Această investiţie întăreşte angajamentul ArcelorMittal de a continua să investească în România. Ȋn timp ce Combinatul de la Galaţi a înregistrat pierderi operaţionale pe parcursul ultimilor cinci ani, Grupul ArcelorMittal a injectat peste 200 de millioane de euro de când a început criza”, a declarat Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galaţi, în comunicat. „Noua linie de acoperire organică face parte din strategia ArcelorMittal Galaţi de a-şi îmbunătăţi paleta de produse cu repere de o valoare adăugată mai mare şi pentru a-şi spori eficienţa”, a spus directorul combinatului siderugic.

Investiţia va permite combinatului siderurgic să acopere o categorie largă de segmente precum: acoperişuri, sisteme de scurgere, panouri sandwich, panouri pentru răcitoare ori frigidere industriale şi altele.

„Totodată, în prezent se realizează optimizări şi investiţii la Linia de Zincare de la Galaţi în scopul de a asigura un substrat de oțel de înaltă calitate care va ajunge la linia de acoperire” se arată în comunicat.

Momentan, La Arcelor Mittal Galaţi sunt funcţionale toate laminoarele: două laminoare de tablă groasă, unul de benzi la rece, unul de benzi la cald şi unul de benzi zincate.

În ultimii ani, Arcelor Mittal are mari probleme pe piaţa locală din cauza costurilor în creştere cu energia electrică, componenta certificate verzi, şi certificatele de emisie. Mai mult, preţul oţelului pe pieţele internaţionale se menţine la valori scăzute. Combinatul din Galaţi funcţionează de ani buni doar cu un singur furnal şi la doar 50% din capacitate. Totuşi, potrivit unui interviu mai vechi acordat de Bruno Ribo agenţiei Agerpres, pentru anul acesta se estimeză o creştere a producţiei cu 15%, la peste două milioane tone, datorită investiţiilor efectuate, precum şi măsurilor adoptate recent de autorităţi pentru marea industrie, referitoare la reducerea contribuţiei pentru susţinerea sectorului energiei regenerabile.

Te-ar mai putea interesa și
Portugalia se deschide începând de luni pentru turiștii veniți din majoritatea statelor UE
Portugalia se deschide începând de luni pentru turiștii veniți din majoritatea statelor UE
Portugalia va autoriza de luni călătoriile în scop turistic pentru persoanele din majoritatea ţărilor europene, a anunţat sâmbătă Ministerul lusitan de Interne, transmit AFP şi EFE, citate......
China a interzis expedițiile pe Everest de pe teritoriul său, pentru a opri apariția pandemiei COVID-19
China a interzis expedițiile pe Everest de pe teritoriul său, pentru a opri apariția pandemiei COVID-19
China a suspendat expediţiile pe Everest de pe teritoriul său pentru a evita orice risc de contaminare cu COVID-19 din ...
GCS: 729 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 729 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Toată țara rămâne în scenariul verde
Un număr de 729 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
Lucian Bode: Vor fi controale acolo unde restricțiile sunt menținute
Lucian Bode: Vor fi controale acolo unde restricțiile sunt menținute
Măsurile adoptate vineri de Guvern au în vedere o relaxare prudentă, şi nu una totală, a declarat Ministrul Afacerilor ...