ArcelorMittal deschide o nouă linie de producție la Galaţi

ArcelorMittal Galaţi a decis să investească într-o linie de produse prevopsite, de fapt un nou laminor, care urmează să fie complet funcţională la mijlocul anului 2016, semn că numărul unu mondial de pe piaţa oţelului îşi continuă investiţiile în România, în ciuda condiţiilor dificile de piaţă.
Economica.net - lun, 16 feb. 2015, 09:37
ArcelorMittal deschide o nouă linie de producție la Galaţi

„Cu o capacitate de 100.000 de tone pe an, noua linie va aproviziona piaţa internă şi va produce benzi într-o gamă largă de grosimi şi lăţimi, cu acoperire pe una sau ambele fețe, de diferite profunzimi, cu finisaje atât lucioase cât şi mate.

Linia de acoperire organică va permite ArcelorMittal Galaţi să servească mai bine piaţa locală a produselor prevopsite, pe baza unor servicii şi produse superioare. În prezent, această piaţă este dominată de importuri, dar arată semne de creștere” se arată într-un comunicat al companiei.

„Această investiţie întăreşte angajamentul ArcelorMittal de a continua să investească în România. Ȋn timp ce Combinatul de la Galaţi a înregistrat pierderi operaţionale pe parcursul ultimilor cinci ani, Grupul ArcelorMittal a injectat peste 200 de millioane de euro de când a început criza”, a declarat Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galaţi, în comunicat. „Noua linie de acoperire organică face parte din strategia ArcelorMittal Galaţi de a-şi îmbunătăţi paleta de produse cu repere de o valoare adăugată mai mare şi pentru a-şi spori eficienţa”, a spus directorul combinatului siderugic.

Investiţia va permite combinatului siderurgic să acopere o categorie largă de segmente precum: acoperişuri, sisteme de scurgere, panouri sandwich, panouri pentru răcitoare ori frigidere industriale şi altele.

„Totodată, în prezent se realizează optimizări şi investiţii la Linia de Zincare de la Galaţi în scopul de a asigura un substrat de oțel de înaltă calitate care va ajunge la linia de acoperire” se arată în comunicat.

Momentan, La Arcelor Mittal Galaţi sunt funcţionale toate laminoarele: două laminoare de tablă groasă, unul de benzi la rece, unul de benzi la cald şi unul de benzi zincate.

În ultimii ani, Arcelor Mittal are mari probleme pe piaţa locală din cauza costurilor în creştere cu energia electrică, componenta certificate verzi, şi certificatele de emisie. Mai mult, preţul oţelului pe pieţele internaţionale se menţine la valori scăzute. Combinatul din Galaţi funcţionează de ani buni doar cu un singur furnal şi la doar 50% din capacitate. Totuşi, potrivit unui interviu mai vechi acordat de Bruno Ribo agenţiei Agerpres, pentru anul acesta se estimeză o creştere a producţiei cu 15%, la peste două milioane tone, datorită investiţiilor efectuate, precum şi măsurilor adoptate recent de autorităţi pentru marea industrie, referitoare la reducerea contribuţiei pentru susţinerea sectorului energiei regenerabile.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...