1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

News

ArcelorMittal şi-a redus estimările privind cererea de oţel pe pieţele globale

ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume, şi-a redus joi estimările privind cererea pe pieţele globale şi a avertizat că în Europa declinul va fi şi mai accentuat din cauza dificultăţilor cu care se confruntă industria auto, transmite Reuters.

01 aug, 2019 | Agerpres

ArcelorMittal a revizuit în scădere estimările pentru acest an privind avansul consumului de oţel, care reflectă şi modificările în nivelul stocurilor, la 0,5% - 1,5%, faţă de luna mai, când estima un avans de 1% - 1,5%. În Europa se va înregistra un declin de 1% - 2%, după ce anterior previzionase o contractare de până la 1%.

Compania cu sediul în Luxemburg, responsabilă pentru aproximativ 6% din oţelul produs pe plan mondial, a raportat un profit înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 1,56 miliarde de dolari în trimestrul doi din 2019, la jumătate faţă de perioada similară din 2018 şi sub estimările analiştilor, de 1,53 miliarde de dolari.

Anul acesta, acţiunile ArcelorMittal au scăzut la bursă cu 20%.

În mai, ArcelorMittal a anunţat că va reduce producţia în Europa cu trei milioane de tone, din cauza cererii slabe, a costurilor ridicate cu energia şi a majorării importurilor.

"Compania intenţionează să oprească temporar activitatea la facilităţile sale de producere a oţelului din Cracovia (Polonia) şi să reducă producţia la unitatea din Asturias (Spania). În plus, va fi amânată planificata majorare la şase milioane de tone pe an a livrărilor la subsidiara din Italia. Decizia a fost determinată de necesitatea optimizării costurilor în actualul mediu economic", se arată într-un comunicat al ArcelorMittal.

Grupul ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, prezentă în peste 60 de ţări, în 19 dintre acestea având unităţi proprii de producţie. Liberty a achiziţionat recent activele ArcelorMittal din Europa, printre care şi fostul Sidex Galaţi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO