Armata rusă, pregătită pentru ‘orice evoluţie a situaţiei’ în Ucraina – ministrul rus al apărării

Armata rusă este pregătită pentru 'orice evoluţie a situaţiei' în Ucraina, a dat asigurări miercuri ministrul rus al apărării Serghei Şoigu în faţa deputaţilor ruşi, potrivit declaraţiilor unor parlamentari făcute în urma unei reuniuni a guvernului desfăşurate cu uşile închise în Dumă (camera inferioară a parlamentului federal rus).
Economica.net - mie, 18 iun. 2014, 13:59
Armata rusă, pregătită pentru 'orice evoluţie a situaţiei' în Ucraina - ministrul rus al apărării

”În ceea ce priveşte situaţia din Ucraina, ministrul apărării a indicat că noi suntem pregătiţi pentru orice evoluţie a evenimentelor. Totul depinde de evoluţia concretă a situaţiei şi, în primul rând, de poziţia partenerilor noştri occidentali. Armata este gata să-şi îndeplinească orice misiune pe care o va decide conducerea ţării şi comandantul suprem al armatei”, care este preşedintele Vladimir Putin, a declarat Vadim Soloviov, din partea fracţiunii Partidului Comunist rus, potrivit RIA Novosti.

”A fost pusă întrebarea – ‘Este pregătită armata noastră în actuala situaţie internaţională complexă să-şi îndeplinească misiunea de luptă pentru apărarea Patriei?’. Ministrul (Serghei Şoigu) a dat un răspuns pozitiv – ‘Armata este pregătită, capacitatea de luptă este la nivel ridicat”’, a informat la rândul său şeful adjunct al fracţiunii parlamentare ‘Rusia Dreaptă’, Mihail Emelianov.

Potrivit acestuia din urmă, ministrul rus al apărării a mai dat asigurări, în cadrul aceleiaşi reuniuni, că decizia Kievului de a întrerupe cooperarea militară cu Moscova nu afectează capacitatea de apărare a Rusiei şi că industria militară a ţării va înlocui cât de rapid posibil importurile în acest sector din Ucraina.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a interzis orice fel de cooperare cu Rusia în domeniul militar, anunţa luni seara vicepremierul ucrainean Vitali Iarioma, precizând că decizia a fost luată în cadrul unei reuniuni a Consiliului ucrainean pentru Securitate Naţională şi Apărare.

Moscova a reacţionat la decizia Kievului, declarând că suspendarea cooperării va afecta în primul rând industria de apărare ucraineană, iar vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care răspunde de complexul militar-industrial rus, afirma că deja există un plan pentru înlocuirea completă a importurilor din Ucraina. Industria de apărare a Rusiei ar putea să înlocuiască în totalitate în termen de doi ani şi jumătate echipamentele fabricate de Ucraina pentru complexul militar-industrial rus, mai susţinea Rogozin.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul spaniol Pedro Sanchez şi-a suspendat îndatoririle publice şi se gândeşte dacă va demisiona
Premierul spaniol Pedro Sanchez şi-a suspendat îndatoririle publice şi se gândeşte dacă va demisiona
Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a anunţat miercuri că îşi suspendă îndatoririle publice "timp de câteva zile" pentru a decide dacă mai vrea să rămână în fruntea guvernului, după ce......
Proiectul Interconectării Energetice Grecia-Egipt avansează. Încep licitațiile pentru studii de fezabilitate
Proiectul Interconectării Energetice Grecia-Egipt avansează. Încep licitațiile pentru studii de fezabilitate
Sectorul energetic european se află în fața unei dezvoltări majore odată cu anunțul deschiderii licitațiilor pentru ...
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European, reunit la Strasbourg în ultima sesiune plenară din legislatura 2019-2024, a adoptat miercuri un pachet ...
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov a avertizat joi că facilităţile nucleare ale NATO, dacă vor fi instalate ...