1EUR = 4.8583 RON | Bucureşti 28 º

Extern

Armata turcă controlează în întregime provincia siriană Afrin

Armata turcă a reuşit să controleze complet provincia Afrin din nord-estul Siriei, de la frontiera cu Siria, transmite agenţia Anadolu, preluată de Reuters şi DPA. O sursă militară turcă a confirmat sâmbătă informaţia pentru Reuters. În prezent, se depun eforturi pentru a ajuta civilii refugiaţi să se întoarcă în siguranţă la casele lor.

25 mar, 2018 | ECONOMICA.net

Militarii turci şi grupările siriene aliate cu aceştia au învins miliţia kurdă YPG, considerată de Ankara o organizaţie teroristă legată de Partidul Muncitorilor din Kurdistan, care acţionează pe teritoriul Turciei.

Reuters relatează că Semiluna Roşie turcă distribuie mâncare caldă în oraşul Afrin, capitala provinciei siriene, în timp ce militarii turci asigură ordinea şi patrulează pe străzi, în vehicule blindate. "Bucătăriile noastre mobile sunt aici, iar echipele noastre sunt în sate", a declarat Kerem Kinik, preşedintele organizaţiei umanitare.

Ofensiva turcă din Afrin, lansată pe 20 ianuarie, a determinat zeci de mii de locuitori să se refugieze din Afrin. Franţa şi Germania, aliate ale Turciei în cadrul NATO, au criticat operaţiunea militară. Statele Unite au colaborat cu YPG împotriva forţelor din Siria ale Statului Islamic.

Sursa: AGERPRES

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO