Arme chimice în Siria: Casa Albă va informa Congresul

Casa Albă a reafirmat joi că preşedintele american Barack Obama va lua o decizie în legătură cu răspunsul dat folosirii de arme chimice în Siria ţinând cont de interesele de securitate naţională, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 29 aug. 2013, 19:26
Arme chimice în Siria: Casa Albă va informa Congresul

Casa Albă a spus totodată că ceea ce au în vedere SUA în termeni de răspuns este ceva ‘foarte discret şi limitat’, respingând comparaţia cu războiul din Irak.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Casei Albe a anunţat joi că preşedintele Obama a avut o convorbire telefonică cu cancelarul german Angela Merkel despre Siria.

Oficialul american nu a oferit însă detalii privind conţinutul convorbirii, dar a spus, potrivit Reuters, că administraţia Obama urmează să prezinte detalii dintr-un raport al serviciilor de informaţii menit să arate de ce este Washingtonul convins că guvernul sirian a fost în spatele folosirii armelor chimice.

AFP adaugă că joi Casa Albă va comunica Congresului elementele pe care le deţine asupra atacului chimic din 21 august în Siria, după evocarea de către Barack Obama a unei apropiate „lovituri de avertizare” contra regimului Assad.

Purtătorul de cuvânt adjunct al preşedinţiei SUA, Josh Earnest, a confirmat că o conferinţă telefonică va avea loc la ora locală 18.00 / 22.00 GMT/ între executiv şi parlamentari.

Din partea administraţiei vor participa „consilierul securităţii naţionale Susan Rice, secretarul de stat /John Kerry/, secretarul apărării /Chuck Hagel/, directorul naţional al informaţiilor /James Clapper/ şi vice-şeful Statului Major Interarme” Sandy Winnefeld, a precizat Earnest, într-un briefing de presă cotidian al Casei Albe.

Purtătorul de cuvânt a confirmat de asemenea apropiata publicare „înainte de sfârşitul săptămânii” şi probabil începând de joi a unei „versiuni declasificate de informaţii cu privire la utilizarea de arme chimice de către regimul Assad” şi a asigurat că Obama consideră că este „important să se consulte cu Congresul”, notează AFP.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...