1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

News

ASF: Discuţii privind noua abordare în materie de solvabilitate în domeniul asigurărilor

Aspecte referitoare la modalitatea de implementare a regimului Solvabilitate II şi aplicarea cerinţelor de capital, având în vedere noua abordare în materie de solvabilitate în domeniul asigurărilor, s-au numărat printre subiectele discutate de preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, cu omologul său austriac, Peter Braumuller.

14 feb, 2017 | ECONOMICA.net

Potrivit unui comunicat al ASF, Peter Braumuller, managing director în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară din Austria, s-a aflat într-o vizită în România, la invitaţia preşedintelui ASF, Mişu Negriţoiu.

Cele două părţi au discutat despre aplicarea cerinţelor de capital, având în vedere noua abordare în materie de solvabilitate în domeniul asigurărilor. De asemenea, în cadrul întâlnirii au fost trecute în revistă şi aspecte privind activitatea companiilor austriece în România, un punct de interes fiind reprezentat de aplicarea modelelor interne. Un alt subiect dezbătut a fost cel referitor la mecanismul de rezoluţie şi la modalităţile de implementare a acestuia, sistem introdus în România în anul 2015.

"Întâlnirea cu partenerii din Austria a fost una extrem de utilă, întrucât am putut împărtăşi experienţe comune în ceea ce priveşte subiecte importante pentru piaţa asigurărilor", a declarat Mişu Negriţoiu.

Peter Braumuller este managing director în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară din Austria (FMA) şi coordonează activitatea Departamentului pentru Supravegherea Sectorului de Asigurări şi Pensii. În prezent, acesta ocupă poziţia de preşedinte supleant al Autorităţii Europene de Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (EIOPA).

Înainte de a-şi începe activitatea în cadrul FMA, în anul 2002, Peter Braumuller a ocupat poziţia de Director Supraveghere în cadrul Ministerului de Finanţe din Austria.

ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Sursa: AGERPRES

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO