1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

News

ASF a aprobat oferta publică de răscumpărare de acţiuni a Fondului Proprietatea

Sucursala locală a companiei Franklin Templeton Investment Management Limited UK, administratorul Fondului Proprietatea /FP/ a primit joi aprobarea din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară /ASF/ pentru a lansa prima ofertă publică de răscumpărare din istoria pieţei de capital din România, pentru acţiunile Fondului, în valoare de 600 milioane lei, echivalentul a 135 milioane euro.

10 oct, 2013 | Agerpres

'Obiectivul ofertei este accelerarea programului actual de răscumpărări al Fondului, demarat în aprilie 2013 şi returnarea de lichidităţi într-un mod mai rapid pentru acţionari. În ritmul actual, programul de răscumpărări s-ar încheia în aproximativ un an şi credem că este în interesul acţionarilor să grăbim executarea acestuia. Este, de asemenea, important de subliniat că oferta publică asigură un tratament egal pentru toţi acţionarii noştri; fiecare dintre aceştia are dreptul să participe şi să-şi ofere acţiunile deţinute la Fondul Proprietatea, cu alocare proporţională în caz de suprasubscriere a ofertei', a declarat Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, într-un comunicat remis AGERPRES.

La sfârşitul lunii septembrie, FP a anunţat că intenţionează să lanseze o ofertă publică de cumpărare pentru acţiuni proprii, prin care să răscumpere 4,35% din acţiuni.

În luna aprilie, FP a lansat un program de răscumpărare de acţiuni, pentru cel mult 8% din acţiunile proprii.

Oferta publică de cumpărare va fi derulată prin BCR şi casa de brokeraj Wood&Company Financial Services.

Fondul Proprietatea este o societate de investiţii de tip închis, înfiinţată în 2005 pentru despăgubirea persoanelor ale căror proprietăţi au fost confiscate abuziv de statul comunist şi sunt imposibil de retrocedat în natură. Fondul Proprietatea a fost listat la Bursa de Valori Bucureşti în ianuarie 2011.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO