1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

News

ASF a aprobat proiectul de normă privind aplicarea OUG care îngheaţă preţurile la RCA

Consiliul Autorităţii de Supravaghere Financiară (ASF) a aprobat marţi proiectul de normă privind punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă (OUG) a Guvernului care prevede stabilirea unor tarife maximale, pentru şase luni, în cazul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto (RCA).

22 noi, 2016 | News.ro

Guvernul a aprobat, recent, la presiunile patronatelor din transportul rutier, o OUG care impune îngheţarea preţurilor RCA pentru şase luni, prin fixarea unor preţuri maxime de către ASF. ASF a publicat, la finalul lunii trecute, un proiect de norme, ce reprezintă legislaţia secundară, prin care autoritatea pune în aplicare OUG a Guvernului.

ASF a anunţat marţi că acest proiect a fost aprobat, urmând să fie trimis pentru publicare Monitorului Oficial. 

Guvernul a dat dreptul ASF, prin OUG, să fixeze preţuri maxime pentru poliţele RCA pentru o perioadă de şase luni, ceea ce echivalează cu o îngheţare a preţurilor.

În cadrul proiectului de normă, principalele noutăţi le reprezintă ridicarea plafonului maximal de acordare a despăgubirilor, atât în cazul vătămărilor corporale, cât şi în cazul pagubelor materiale pentru o perioadă de şase luni, ceea ce echivalează cu o îngheţare a preţurilor.

Potrivit proiectului, limita de despăgubire în cazul vătămărilor corporale şi decese, acordate prin RCA, va creşte cu 21,4%, de la 5 la 6,07 milioane euro, şi cu 22% în cazul pagubelor materiale, până la 1,22 milioane euro, începând de la 1 ianuarie 2017.

ASF a stabilit recent preţurile care vor fi valabile timp de şase luni în România.

Astfel, tariful maxim RCA pentru un camion cu masa peste 16 tone va fi de 7.534 lei, iar tariful maxim anual al unei poliţe obişnuite, pentru un autoturism cu o capacitate cilindrică între 1.201-1.400 cmc, deţinut de o persoană cu vârsta cuprinsă între 31 şi 40 de ani, va fi de 610 lei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO