1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

News

ASF a avizat prelungirea programului de tranzacţionare la BVB cu mai mult de o oră, până la 18:00

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a avizat, săptămâna trecută, extinderea programului de tranzacţionare la Bursa de la Bucureşti (BVB) cu mai mult de o oră, până la ora 18:00, prin această măsură fiind vizată o apropiere cât mai mare de orarul burselor mature din Europa.

26 noi, 2013 | Mediafax

Programul de tranzacţionare va fi prelungit pentru pieţele de acțiuni, unități de fond și drepturi.

Data de la care orarul va fi prelungit va fi stabilită în următoarele zile.

Astfel, investitorii vor putea tranzacţiona timp de opt ore, respectiv de la ora 10:00 până la ora 18:00, faţă de 6 ore şi 45 de minute în prezent.

Tranzacţiile sunt oprite pe majoritatea segmentelor de piaţă de la BVB la ora 16:45, excepţie făcând transferurile cu produse structurate şi cu acţiunile unor companii străine cotate pe sistemul alternativ de tranzacţionare (ATS), care sunt stopate la ora 18:30. Programul pentru produsele structurate şi acţiunile companiilor străine de pe ATS a fost prelungit la începutul anului trecut.

La începutul lunii octombrie, directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski, a declarat pentru MEDIAFAX că programul ar putea fi prelungit probabil din acest an.

Cea mai recentă modificare a programului de tranzacţionare pe piaţa principală de acţiuni a fost aplicată în iulie 2011, când şedinţa a fost mărită cu 15 minute, de la 16:30 la 16:45, pentru a permite investitorilor să reacţioneze la evoluţia pieţelor din SUA.

Prelungirea programului va alinia bursa de la Bucureşti la orarul principalelor burse europene, care se deschid la ora 10:00 şi se închid la ora 18:30, ora României. Totodată, şedinţa de la Bucureşti se va suprapune pentru o oră şi jumătate pe şedinţa din SUA, care începe la ora 16:30, ora României.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO