ASF: City Insurance, cel mai reclamat asigurător. 8.000 de petiţii, în primul semestru din 2016

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a primit, în primele şase luni ale anului, un număr total de 8.124 de petiţii depuse de asiguraţi/păgubiţi, dintre care au fost înregistrate, analizate şi soluţionate în mod unic pe petent 4.998 de petiţii.
Economica.net - vin, 22 iul. 2016, 13:03
ASF: City Insurance, cel mai reclamat asigurător. 8.000 de petiţii, în primul semestru din 2016

Potrivit unui comunicat al autorităţii, raportat la perioada similară a anului trecut, numărul petiţiilor analizate şi soluţionate, în mod unic pe petent, a scăzut cu 2%. Cifra agregată a petiţiilor include reveniri/completări la petiţii deja analizate, solicitări care nu intră în sfera de competenţă a ASF, solicitări trimise de service-urile auto, solicitări referitoare la obiectul de activitate al altor direcţii de specialitate din cadrul Autorităţii, care au fost predate acestora etc.

Din analiza petiţiilor, rezultă că City Insurance (1.877 de petiţii), Asirom VIG, Carpatica Asig şi Euroins au cumulat 76,14% din numărul total al petiţiilor înregistrate în primul semestru al anului.

Pe de altă parte, Forte Asigurări SA (+8,100%), City Insurance SA (165,49%), Carpatica Asig (+45,13%) şi Asirom VIG (+26,00%) au înregistrat, în primele şase luni ale anului, creşteri ale numărului de petiţii depuse comparativ cu intervalul similar al anului 2015. Pentru celelalte societăţi au fost consemnate scăderi ale numărului de petiţii primite în semestrul I 2016 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cea mai mare scădere a fost înregistrată de societatea Euroins (-42,10%), urmată de Uniqa Asigurări (-40,32%) şi Generali România (-34,75%).

Pe clase de asigurări, segmentul asigurărilor generale a consemnat cel mai mare număr de reclamaţii, 98,08% din total. Reclamaţiile aferente asigurărilor obligatorii auto sunt în creştere cu 4,10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce numărul petiţiilor pe asigurările CASCO a scăzut cu 16,49%. Segmentul asigurărilor de incendii şi alte daune la proprietăţi a consemnat o scădere a reclamaţiilor cu 41,54%.

Aspectul cel mai des reclamat de petenţi a fost neplata despăgubirilor solicitate, acestea reprezentând 82% din numărul total al petiţiilor analizate în intervalul menţionat, din care 77% se referă la dosare de daună deschise în baza poliţelor RCA.

Aproape 68% dintre petiţiile primite de ASF au fost finalizate şi soluţionate în favoarea petenţilor, iar circa 50% dintre acestea au fost finalizate prin plata despăgubirilor solicitate/cuvenite. ASF precizează că are, conform statutului său, ca principală preocupare protecţia drepturilor şi intereselor consumatorilor de servicii financiare non-bancare.

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...