1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

News

ASF: Mai mult de jumătate din brokerii de asigurare îndeplinesc cerinţele de capital

Mai mult de jumătate dintre brokerii de asigurare, respectiv 289 de societăţi, îndeplineau cerinţele de capital conform Normei 9/2015, la data de 27 ianuarie, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), publicate joi.

28 ian, 2016 | Agerpres

La 27 ianuarie erau înregistraţi 552 de brokeri de asigurare. Dintre aceştia, 289 de brokeri îndeplineau cerinţele de capital care prevede un prag minim de 150.000 lei, 48 de brokeri aveau dosare de majorare a capitalului social în analiză, reprezentând solicitări transmise ASF până sfârşitul anului trecut, iar 36 de brokeri au solicitat aprobarea retragerii autorizaţiei de funcţionare/suspendare a activităţii şi nu deţineau un capital social conform normei menţionate.

Totodată, 75 de brokeri de asigurare au fost notificaţi de ASF pentru nerespectarea obligaţiei de majorare a capitalului social, 57 de brokeri nu deţineau un capital social conform normei şi aveau activitatea interzisă temporar, 28 de brokeri nu deţineau un capital social conform aceleiaşi norme şi aveau activitatea suspendată, iar 19 brokeri se aflau sub incidenţa Legii 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO