ASF: Obligaţia încheierii unui angajament de confidenţialitate al angajaţilor ASF exista înainte de înfiinţare

Obligaţia încheierii unui angajament de confidenţialitate al angajaţilor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) exista, înainte de înfiinţarea autorităţii, în toate cele trei foste comisii (CSA, CNVM şi CSSPP), iar acest angajament nu limitează accesul organelor de cercetare la documentele solicitate ci garantează accesul acestora la informaţii şi documente, după deliberarea în şedinţa de Consiliu ASF, precizează un comunicat al instituţiei remis, marţi, AGERPRES.
Economica.net - mar, 25 feb. 2014, 19:05
ASF: Obligaţia încheierii unui angajament de confidenţialitate al angajaţilor ASF exista înainte de înfiinţare

Comunicatul survine unor informaţii publicate în presă potrivit cărora preşedintele ASF ar fi impus semnarea unor angajamente de confidenţialitate personalului ASF după începerea cercetărilor DNA, care ar fi limitat accesul la documentele solicitate.

‘Angajamentul de confidenţialitate al angajaţilor ASF reprezintă Anexa 4.1. la contractul colectiv de muncă înregistrat la ITM din data de 29 iulie 2013 şi a trebuit să fie semnat de către toţi angajaţii ASF începând cu data de 29 iulie 2013. Angajamente de confidenţialitate au fost semnate şi înainte de înfiinţarea ASF de către salariaţii fostelor Autorităţi: CSA, CNVM, CSSPP. Forma angajamentului de confidenţialitate a fost preluată integral, fără nicio modificare, de către ASF din contractul colectiv de muncă înregistrat la ITM în data de 29 noiembrie 2012 de către Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. Inclusiv numărul anexei este acelaşi (4.1.)’, se precizează în comunicatul citat.

Potrivit acestuia, angajamentul include formularea ”să respect procedura de furnizare a informaţiilor cu caracter confidenţial şi anume transmiterea după obţinerea acordului scris al preşedintelui ASF sau a persoanelor împuternicite în acest sens, numai după deliberarea în şedinţă de Consiliu ASF în următoarele situaţii: ‘în cadrul unor proceduri judiciare, prin dispoziţie a procurorului sau a instanţelor de judecată, după caz”

‘Prin urmare, angajamentul nu limitează accesul organelor de cercetare la documentele solicitate ci garantează accesul acestora la informaţii şi documente, după deliberarea în şedinţa de Consiliu ASF. Preşedintele ASF sau persoana împuternicită în acest sens este doar persoană împuternicită, nu decidentă, să transmită acordul scris, în urma deliberărilor din Consiliul ASF’, subliniază documentul ASF.

Totodată, potrivit sursei citate, ASF a pus la dispoziţia DNA toate documentele solicitate, fără nicio excepţie şi la fel va proceda şi în continuare.

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Dan Radu Ruşanu, a fost reţinut marţi de procurorii DNA în dosarul Carpatica-ASF, urmând a fi prezentat la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marţi AGERPRES, procurorii au dispus extinderea urmăririi penale cu privire la infracţiunile de favorizare a infractorului şi influenţare a declaraţiilor faţă de Dan Radu Ruşanu.

În context, Daniel Dăianu, prim-vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, va prelua atribuţiile lui Dan Radu Ruşanu.

 

Te-ar mai putea interesa și
GTS Telecom, furnizor de servicii IT&C, anunță o creștere de 48% a cifrei de afaceri în 2021
GTS Telecom, furnizor de servicii IT&C, anunță o creștere de 48% a cifrei de afaceri în 2021
GTS Telecom, unul dintre principalii furnizori de servicii IT&C din România, membru al grupului Deutsche Telekom AG, anunță o creștere de 48% a cifrei de afaceri la finalul anului 2021.......
Vechea termocentrală Mintia va fi scoasă la licitație în iulie, preț de pornire 91 mil. euro. Cine e interesat
Vechea termocentrală Mintia va fi scoasă la licitație în iulie, preț de pornire 91 mil. euro. Cine e interesat
Termocentrala Mintia, oprită definitiv primăvara trecută, va fi scoasă la licitație, iar cumpărătorul activelor va ...
Michael Topolinski contestă licitația adjudecată de SIF Banat-Crișana pentru terenul fostei fabrici Tutunul Românesc
Michael Topolinski contestă licitația adjudecată de SIF Banat-Crișana pentru terenul fostei fabrici Tutunul Românesc
Tabogo Property, companie deținută de investitorul canadian Michael Topolinski, a depus astăzi, 23 mai, o contestație ...
Vânzările Kingfisher prin Brico Depot România continuă să crească și post pandemie. La nivel de grup, trendul este negativ
Vânzările Kingfisher prin Brico Depot România continuă să crească și post pandemie. La nivel de grup, trendul este ...
Brico Depot, lanțul de magazine de bricolaj operat de compania britanică Kingfisher, continuă pe un trend pozitv al vânzărilor, ...