ASF: Obligaţia încheierii unui angajament de confidenţialitate al angajaţilor ASF exista înainte de înfiinţare

Obligaţia încheierii unui angajament de confidenţialitate al angajaţilor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) exista, înainte de înfiinţarea autorităţii, în toate cele trei foste comisii (CSA, CNVM şi CSSPP), iar acest angajament nu limitează accesul organelor de cercetare la documentele solicitate ci garantează accesul acestora la informaţii şi documente, după deliberarea în şedinţa de Consiliu ASF, precizează un comunicat al instituţiei remis, marţi, AGERPRES.
Economica.net - mar, 25 feb. 2014, 19:05
ASF: Obligaţia încheierii unui angajament de confidenţialitate al angajaţilor ASF exista înainte de înfiinţare

Comunicatul survine unor informaţii publicate în presă potrivit cărora preşedintele ASF ar fi impus semnarea unor angajamente de confidenţialitate personalului ASF după începerea cercetărilor DNA, care ar fi limitat accesul la documentele solicitate.

‘Angajamentul de confidenţialitate al angajaţilor ASF reprezintă Anexa 4.1. la contractul colectiv de muncă înregistrat la ITM din data de 29 iulie 2013 şi a trebuit să fie semnat de către toţi angajaţii ASF începând cu data de 29 iulie 2013. Angajamente de confidenţialitate au fost semnate şi înainte de înfiinţarea ASF de către salariaţii fostelor Autorităţi: CSA, CNVM, CSSPP. Forma angajamentului de confidenţialitate a fost preluată integral, fără nicio modificare, de către ASF din contractul colectiv de muncă înregistrat la ITM în data de 29 noiembrie 2012 de către Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. Inclusiv numărul anexei este acelaşi (4.1.)’, se precizează în comunicatul citat.

Potrivit acestuia, angajamentul include formularea ”să respect procedura de furnizare a informaţiilor cu caracter confidenţial şi anume transmiterea după obţinerea acordului scris al preşedintelui ASF sau a persoanelor împuternicite în acest sens, numai după deliberarea în şedinţă de Consiliu ASF în următoarele situaţii: ‘în cadrul unor proceduri judiciare, prin dispoziţie a procurorului sau a instanţelor de judecată, după caz”

‘Prin urmare, angajamentul nu limitează accesul organelor de cercetare la documentele solicitate ci garantează accesul acestora la informaţii şi documente, după deliberarea în şedinţa de Consiliu ASF. Preşedintele ASF sau persoana împuternicită în acest sens este doar persoană împuternicită, nu decidentă, să transmită acordul scris, în urma deliberărilor din Consiliul ASF’, subliniază documentul ASF.

Totodată, potrivit sursei citate, ASF a pus la dispoziţia DNA toate documentele solicitate, fără nicio excepţie şi la fel va proceda şi în continuare.

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Dan Radu Ruşanu, a fost reţinut marţi de procurorii DNA în dosarul Carpatica-ASF, urmând a fi prezentat la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marţi AGERPRES, procurorii au dispus extinderea urmăririi penale cu privire la infracţiunile de favorizare a infractorului şi influenţare a declaraţiilor faţă de Dan Radu Ruşanu.

În context, Daniel Dăianu, prim-vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, va prelua atribuţiile lui Dan Radu Ruşanu.

 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...