ASF plăteşte 12 salarii angajaţilor care depun cerere de plecare voluntară

Angajaţii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) care vor fi compensaţi cu 12 salarii compensatorii dacă vor depune o cerere de încetare a contractului individual de muncă, începând cu data de 1 septembrie, se arată într-un comunicat al instituţiei.
Economica.net - vin, 01 aug. 2014, 14:39
ASF plăteşte 12 salarii angajaţilor care depun cerere de plecare voluntară

„Măsura face parte din efortul de transformare a ASF într-o organizație mai robustă, orientată spre eficiență (…) Nivelul de 12 salarii a fost stabilit în Contractul Colectiv de Muncă, în urma negocierilor  cu reprezentanții sindicatelor și ai salariaților din ASF și este la nivelul practicat în piață”, se arată în comunicatul ASF. Potrivit instituţiei, plata celor 12 salarii se va face în două tranşe.

Acest plan de încetare voluntară a contractului de muncă nu se adresează angajaţilor care au contracte pe perioadă determinată care expiră până la 31 decembrie 2014.

Potrivit instituţiei, măsura a fost gândită în urma unui raport al PwC Audit „referitor la transformarea organizațională a Autorității”.

„Raportul identifică redundanțe și procese care îngreunează activitatea ASF în noua sa structură de autoritate integrată și recomandă printre altele și restructurarea numărului de salariați în raport cu funcțiunile și procesele necesare ale Autorității”, se arată în comunicat.

ASF speră că astfel se va face o autoselecţie a personalului, prin care compania se va eficientiza şi care, chiar dacă va genera costuri pe termen scurt, va duce la reducerea cheltuielilor pe termen lung.

„În cazul in care vor apela la aceasta procedură și persoane din posturi cheie ale ASF, Autoritatea va scoate la concurs posturile respective, experiența recentă arătându-ne că există un mare interes din partea profesioniștilor din piață pentru a se alatura echipei ASF”, se mai arată în comunicat.

ASF a fost criticată pentru schema de personal umflată şi pentru salariile mari cu care sunt plătiţi o parte din angajaţii insituţiei, care se finanţează din taxe asupra industriilor reglementate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private.

ASF avea 597 de salariaţi, dintre care 161 de ocupau funcţii de conducere, potrivit ultimelor date comunicate de instituţie.

Autoritatea este condusă de Mişu Negriţoiu, care la înlocuit pe Dan Radu Ruşanu, implicat într-un scandal de corupţie şi trafic de influenţă alături de alţi membri din conducerea ASF şi din industria asigurărilor.

Te-ar mai putea interesa și
Obligațiunile Elefant emise în 2018 au ajuns la scadență. Compania rambursează integral suma pentru cele 76.514 de titluri emise atunci
Obligațiunile Elefant emise în 2018 au ajuns la scadență. Compania rambursează integral suma pentru cele 76.514 de titluri ...
Elefant Online a anunțat luni că va rambursa integral astăzi suma pentru cele 76.514 obligațiuni corporative emise în anul 2018 și ajunse la maturitate. Suma reprezintă principalul în valoare......
Târgul virtual de locuri de muncă „Angajatori de TOP” debuteză pe 27 septembrie cu peste 6000 de oferte
Târgul virtual de locuri de muncă „Angajatori de TOP” debuteză pe 27 septembrie cu peste 6000 de oferte
Compania de consultanță în domeniul resurselor umane Catalyst Solutions a anunțat luni startul târgului virtual de joburi ...
Centura București: Două oferte pentru proiectarea ultimei etape de modernizare a sectorului nordic – secretar de stat
Centura București: Două oferte pentru proiectarea ultimei etape de modernizare a sectorului nordic – secretar de ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit două oferte la licitația pentru proiectarea ...
Asociația practicienilor în insolvență și-a ales conducerea pentru un nou mandat de patru ani
Asociația practicienilor în insolvență și-a ales conducerea pentru un nou mandat de patru ani
Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR) a anunțat luni că în urma alegerilor organizate ...