ASF: Români, atenţie la RCA. Verificaţi tot, completaţi cu atenţie datele şi fiţi bine informaţi

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) îi sfătuieşte pe români să fie foarte atenţi la încheierea unei poliţe de asigurare de răspundere civilă auto (RCA).
Economica.net - lun, 10 aug. 2015, 09:39
ASF: Români, atenţie la RCA. Verificaţi tot, completaţi cu atenţie datele şi fiţi bine informaţi

ASF recomandă atenţie sporită la citirea datelor completate în poliţa RCA, dar şi să înţeleagă caracteristicile acestui tip de produs.

Redăm integral atenţionarea ASF pentru şoferii români:

„ATENȚIONARE ASF la încheierea asigurărilor de Răspundere Civilă Auto (RCA)
Autoritatea de Supraveghere Financiară, în calitatea sa de autoritate competentă, de reglementare și supraveghere a operațiunilor derulate pe piața de asigurări din România, cu atribuții in domeniul protecției consumatorilor de servicii financiare nebancare, ADUCE ÎN ATENȚIA CONSUMATORILOR:
La cumpărarea unei polițe de asigurare de Răspundere Civilă Auto (RCA), acordați o atenție sporită la citirea datelor completate în poliță, înțelegerea caracteristicilor acestui tip de produs și VERIFICAȚI:
• dacă societatea care eliberează aceste poliţe (direct sau prin intermediul brokerilor) are dreptul de a practica pe teritoriul României asigurarea obligatorie RCA. Aceasta se poate verifica pe site-ul A.S.F. în secțiunea Consumatori/ Asigurări sau pe acest link.
• dacă brokerul care vă vinde această poliță are autorizație validă din partea ASF (www.asfromania.ro – secțiunea Supraveghere/Registrul intermediarilor în asigurări sau Asigurători și intermediari).
• dacă vigneta RCA are aceeaşi serie şi acelaşi număr ca şi poliţa.
• corectitudinea completării rubricilor existente în poliţă şi documentul Carte Verde, respectiv informaţiile despre părţile implicate în contract, perioada de valabilitate a asigurării, prima de asigurare, clasa bonus-malus, datele tehnice ale vehiculului (numărul de înmatriculare/înregistrare, numărul de identificare al vehiculului) conform documentelor de identificare ale acestuia, precum şi statele în care documentul Carte Verde are valabilitate.
Forma şi conţinutul poliţei de asigurare RCA, a documentului Carte Verde, a vignetei, precum şi caracteristicile tehnice care trebuie îndeplinite pot fi vizualizate pe pagina www.asfromania.ro, secțiunea Consumatori/Asigurări/Ghidul RCA (http://www.asfromania.ro/c…/consumatori-asigurari/ghidul-rca).
Consumatorii sunt sfătuiţi să utilizeze, ori de câte ori este necesar, baza de date CEDAM disponibilă pe pagina de internet www.asfromania.ro, secțiunea Consumatori/Baza de date CEDAM (http://www.asfromania.ro/…/consuma…/baza-de-date-cedam/cedam).
Prin accesarea CEDAM, consumatorii pot verifica existenţa în baza de date a poliţei achiziţionate (dar nu mai devreme de 5 zile de la data încheierii poliţei RCA). În cazul în care ați încheiat o poliță de asigurare RCA pe care nu o regăsiţi în această bază de date, solicitaţi lămuriri cu privire la această situație societăţii de asigurare care v-a emis poliţa.
ASF vă stă la dispoziție pentru informații și clarificări la numărul gratuit de telefon TELVERDE 0800 825 627.”

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...