1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 34 º

Finanţe şi bănci

Se schimbă legea asigurării obligatorie a locuinţelor - Vicepreşedintele ASF: PAID nu şi-a atins obiectivul. Trebuie schimbat cadrul legal

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) trebuie să schimbe cadrul legal normativ în vederea creşterii gradului de cuprindere în asigurare a locuinţelor prin poliţa obligatorie PAD, pentru că ceva nu funcţionează, a arătat, joi, Cornel Coca Constantinescu, vicepreşedinte al ASF, într-o conferinţă de specialitate.

02 noi, 2017 | Agerpres

'Ceva nu funcţionează. De ce? Nu vrem să vindem poliţe PAD? Nu, ni s-a spus că primăriile nu-şi fac treaba. Ce treabă avem noi cu primăriile? Pentru că primăriile nu amendează deţinătorii de locuinţe. Dar de ce trebuie să îi amendeze? De ce nu mergem noi să convingem deţinătorii de locuinţe că trebuie să-şi facă această asigurare? De ce nu folosim acest canal de vânzare numit brokeri sau intermediari în mod serios? Sunt întrebări la care în continuare caut răspuns. Dar ceea ce pot să asigur industria e că lucrurile nu vor rămâne aşa. Aşa cum am rezolvat problema RCA, vom rezolva şi problema PAID', a spus Cornel Coca Constantinescu.

Acesta a precizat că una dintre provocările ASF în 2017 o reprezintă actualizarea cadrului legal normativ în vederea creşterii gradului de cuprindere în asigurare a locuinţelor prin poliţa obligatorie PAD, care s-a situat la 18,48% în septembrie 2017.

'Aici este o întreagă dezbatere (în ceea ce priveşte poliţa PAD - n. r.). Suntem în plin proces de analiză. La nivelul Autorităţii s-a format un grup de lucru împreună cu Ministerul Dezvoltării, Ministerul de Interne, cu reprezentanţii industriei astfel încât să găsim cea mai bună soluţie. Cert este că aşa nu mai putem merge. La un grad de cuprindere de 18% este evident că acest proiect numit PAID nu şi-a atins obiectivul. PAID funcţionează de trei ani de zile şi am mai spus cu o precizie matematică la nivel de grad de cuprindere în asigurare cuprins între 18 şi 20%. Mai că pot fi felicitaţi pentru acest nivel. Este greu să joci între 18 şi 20% trei ani consecutiv. Ceva nu funcţionează bine. Eu cred că trebui schimbat cadrul legal normativ, cred că trebuie să ne uităm asupra a ceea ce înseamnă guvernanţă, asupra a ceea ce înseamnă capitalizare, asupra a ceea ce înseamnă vânzare a acestui produs. Vânzarea trebuie făcută liber. Într-un grad de intermediere al brokerajului, astăzi, în România de peste 70% să nu vinzi poliţe PAD direct prin brokeri mie mi se pare că ceva e anormal', a declarat Cornel Coca Constantinescu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO