1EUR = 4.8705 RON | Bucureşti 22 º

Finanţe şi bănci

Prima victimă a unui Brexit fără acord: americanii de la Watford pleacă de pe piața RCA din România

Prin mai multe note de informare trimise brokerilor de asigurări din România, Watford Insurance, care a intrat acum doi ani pe piața de RCA din România, anunță că își va înceta activitatea din data de 1 septembrie 2020. Potrivit notei trimise de Watford, instrumentarea dosarelor de daună va continua și după 31.12.2020, în conformitate cu acordul primit dela ASF și cu legislația din România.

04 aug, 2020 | | ECONOMICA.net

Cu o capitalizare de peste 1,2 miliarde de dolari la data intrării pe piața din România (septembrie 2018), Watford Insurance este o subsidiară deținută 100% de Watford Re Ltd., o companie globală de asigurări și reasigurări americană, înregistrată în insulele Bermude. Watford a intrat pe piața din România atrasă fiind de mirajul RCA, poliță de asigurare auto obligatorie.

La nici doi ani de la intrarea pe piața românească, reprezentanții sucursalei Watford din București anunță că își vor înceta activitatea începând cu data de 1 septembrie. Potrivit unei informări trimise de compania americană de asigurări către brokerii cu care a lucrat pe piața românească, din cauza " nivelului scăzut al primelor și a nivelului ridicat al inflației despăgubirilor de daună din ultimii ani " Watford România a decis să înceteze subscrierea de noi polițe de asigurare începând cu data de 1 septembrie 2020.

Pe de altă parte, compania anunță că își va respecta dosarele de daună care vor apărea după data de 31 decembrie 2020, în conformitatea cu acordul semnat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în 2018 cândaintrat pepiațadin România. Instrumentarea dosarelor de daună sevor facetot prin sucursala din București.

Chiar dacă raportul dintre prețul poliței RCA și costul cu rata daunei a fost dezamăgitor pentru americani, Watford nu exclude posibilitatea de a reveni pe piața românească. Condițiile în care asigurătorii americani își vor reconsidera poziția sunt existența unui acord privind piețele financiare după Brexit și politica companiei după terminarea crizei generate de Covid 19, în contextul în care americanii au achiziționat asigurătorul francez Axeria Iard.

Practic, după integrarea asigurătorului francez recent cumpărat, americanii își vor regândi poziția în întreaga Europă, fără să știe dacă România va mai fi sau nu integrată în planurile lor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO