Asirom vrea să-şi majoreze capitalul cu 17,8 mil. euro, după o operaţiune similară de 13 mil.euro

Acţionarii Asirom vor discuta, la finele lunii ianuarie, majorarea capitalului social cu 80 milioane de lei (17,8 milioane de euro), prin aport în numerar, după ce în decembrie 2013 au hotărât o infuzie de 58,5 milioane de lei (13 milioane de euro), la 216,4 milioane de lei.
Economica.net - mar, 07 ian. 2014, 13:58
Asirom vrea să-şi majoreze capitalul cu 17,8 mil. euro, după o operaţiune similară de 13 mil.euro

Sumele atrase vor fi alocate în exclusivitate pentru activitatea de asigurări generale a societăţii, potrivit informaţiilor publicate în convocatoarele şedinţelor extraordinare ale acţionarilor Asirom.

„Capitalul social al societăţii se majorează cu suma maximă de 80 milioane de lei. Majorarea capitalului se realizează prin emisiunea de noi acţiuni nominative, cu o valoare nominală de 0,1 lei fiecare. Acţiunile nou emise vor fi oferite spre subscriere în cadrul exercitării dreptului de preferinţă al acţionarilor existenţi ai societăţii, înregistraţi în Registrul Acţionarilor la data de referinţă 31 decembrie 2013 (…). Preţul de subscriere al acţiunilor noi (…) este de 0,1 lei/acţiune. Orice nouă acţiune rămasă nesubscrisă la sfârşitul perioadei de subscriere va fi anulată. Majorarea de capital va fi alocată în exclusivitate pentru activitatea de asigurări generale a Asirom”, se arată în convocatorul şedinţei AGEA programată pentru 30 ianuarie.

Asirom are un capital social de 157,9 milioane de lei, controlat de grupul financiar Vienna Insurance Group (Austria) – 85,9676% şi LVP Holding GmbH (Austria) – 5,4%, alături de mai multe persoane juridice – 0,3045% şi fizice – 0,6007%, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Asirom este al cincilea jucător pe piaţa asigurărilor generale şi de viaţă, după Astra, Allianz-Ţiriac Asigurări, Groupama şi Omniasig, în funcţie de primele subscrise în 2012, veniturile companiei totalizând 596,4 milioane de lei, în scădere cu 5% faţă de 2011.

În primele nouă luni ale anului 2013, subscrierile companiei au însumat 403,1 milioane de lei, în scădere cu 9,9% faţă de septembrie 2012, când veniturile au atins 447,74 milioane de lei, potrivit datelor asociaţiei naţionale a asigurătorilor (UNSAR).

La nivelul anului 2012, Asirom a consemnat un profit net de 14,88 milioane de lei, dublu faţă de 2011.

VIG mai deţine în România societăţile Omniasig şi BCR Asigurări de Viaţă.

În cazul BCR Asigurări de Viaţă, acţionarii vor discuta la 20 ianuarie creşterea capitalului social cu 120,52 milioane de lei (27 milioane de euro), la 153,5 milioane de lei, prin aport în numerar, fondurile urmând să fie alocate în exclusivitate pentru activitatea societăţii de asigurări de viaţă.

BCR Asigurări de Viaţă are un capital social de 32,97 milioane de lei, deţinut de grupul financiar Vienna Insurance Group – 92,4% şi BCR – 5,4%.

Compania este al doilea jucător pe piaţa de profil, după ING, în funcţie de primele subscrise în 2012, veniturile companiei totalizând 425,2 milioane de lei, în creştere cu 23,4% faţă de 2011.

În primele nouă luni ale anului trecut, subscrierile societăţii au însumat 184,6 milioane de lei, în scădere cu 33% faţă de septembrie 2012, când veniturile au atins 275,4 milioane de lei, potrivit UNSAR.

La nivelul anului 2012, BCR Asigurări de Viaţă a consemnat un profit net de 24,99 milioane de lei, de la 19,62 milioane de lei în urma cu un an.

Te-ar mai putea interesa și
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia a acuzat joi Armenia că încearcă să rupă legăturile din ce în ce mai fragile între cele două ţări, într-un moment în care Erevanul pune şi mai mult sub semnul întrebării rolul......
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse au atacat vineri dimineaţa obiective de infrastructură critică din districtul Kamianske, în apropierea ...
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
În contextul discuțiilor legate de închiderea supermarketurilor și hypermarketurilor în week-end sau reducerea programului ...
Poșta Română avansează spre viitor și face pasul către sortarea automatizată a coletelor. Licitație de peste 4 milioane de euro în București
Poșta Română avansează spre viitor și face pasul către sortarea automatizată a coletelor. Licitație de peste 4 milioane ...
Poșta Română se retehnologizează și face pasul către sortarea automatizată a coletelor prin organizarea unei licitații ...