1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

Asociaţia Română a Băncilor a ales doi membri în consiliul director

Adunarea Generală a Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) a votat joi noua componenţă a consiliului director, în care au fost numiţi ca membri Cornel Theodor Stănescu, reales, şi Ion Popovici, ales în locul Mirelei Bordea, a anunţat asociaţia. Conducerea consiliului director al ARB este asigurată de preşedintele Sergiu Oprescu, de Luminiţa Delia Runcan (vicepreşedinte), precum şi de membrii Cătălin Pârvu, Gabriela Gavrilescu şi Codin Năstase. anunţă News.ro.

06 apr, 2017 | News.ro

Consiliul director este organul decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani. Conducerea executivă este asigurată de preşedintele executiv, Florin Dănescu, potrivit News.ro.

Asociaţia Română a Băncilor reprezintă întreaga piaţă bancară din România formată din 37 de bănci active ca persoane juridice române sau străine în sectorul financiar.

"Sistemul bancar românesc şi-a menţinut stabilitatea structurală pe parcursul anului 2016, nivelul indicatorilor de solvabilitate şi lichiditate fiind la un nivel adecvat, cu peste 38% lichiditate imediată. Indicatorul de solvabilitate la nivelul sistemului bancar era de 18,33%, la finele lunii decembrie 2016", arată ARB într-un comunicat

Băncile asigură peste 90% din totalul finanţărilor acordate de sistemul financiar românesc.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO