Asociaţiile patronale de pe litoral cer demisia Corinei Marin de la şefia FAPT şi dizolvarea Asociaţiei Litoral Delta-Dunării

Asociaţiile patronale de pe litoral solicită demisia Corinei Martin din funcţia de preşedinte a Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică (FAPT) şi vor cere în instanţă dizolvarea Asociaţiei Litoral Delta Dunării (ALDD), se arată într-un comunicat al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), remis Agerpres.
Economica.net - lun, 07 mart. 2016, 15:54
Asociaţiile patronale de pe litoral cer demisia Corinei Marin de la şefia FAPT şi dizolvarea Asociaţiei Litoral Delta-Dunării

Asociaţia Patronală Mamaia şi Asociaţia de Turism Sud Litoral apreciază că preşedintele FAPT a adus ‘grave prejudicii de imagine turismului românesc, în general, şi turismului de litoral, în special’. În paralel, cele două asociaţii patronale vor cere în instanţă dizolvarea Asociaţiei Litoral Delta Dunării (ALDD), care ‘nu mai reprezintă pe nimeni din mediul privat’.

Conform comunicatului FPTR, patronatele care au făcut parte din ALDD, crezând iniţial că această organizaţie se va ocupa de imaginea Litoralului şi a Deltei Dunării, au constatat, pe parcursul anilor, că asociaţia s-a îndepărtat tot mai mult de la scopul pentru care a fost creată şi pentru care firmele plătesc anual o taxă şi a ajuns să promoveze doar interesele de imagine ale preşedintei Corina Martin.

Câteva patronate s-au retras din ALDD, printre care şi Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, membru fondator şi vicepreşedinte al ALDD. Conform comunicatului FPTR, şi Primăria Constanţa se pregăteşte să se retragă din ALDD.

‘La nivel naţional, asociaţiile de promovare, membre ale FAPT, sunt aproape inexistente, fiind înfiinţate de primării sau consilii judeţene fără a avea legătură cu activitatea de turism propriu zisă. Nicio acţiune a Corinei Martin nu are suportul hotelierilor de pe litoral şi, în consecinţă, toate declaraţiile sale, fără fundament economic, sunt făcute şi aruncate în presă fără a fi discutate cu nimeni din industrie. Dacă ar fi prezentate ca opinii personale sau ca simple postări pe facebook, n-ar fi nicio problemă pentru nimeni. Vorbind, însă, în numele operatorilor de pe litoral, Corina Martin le aduce acestora şi litoralului în sine, grave prejudicii de imagine’, spun reprezentanţii celor două asociaţii patronale de pe litoral.

Asociaţia Patronală Mamaia şi Asociaţia de Turism Sud Litoral apreciază că ‘nemulţumită cu cele două funcţii, Corina Martin face presiuni la Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri pentru a intra în Consiliul Consultativ pentru Turism’, un organism unde se dezbat problemele importante ale domeniului.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...