ASSAI cer preşedintelui Iohannis să nu promulge legea RCA şi să o retrimită în Parlament

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente solicită preşedintelui României retransmiterea Legii RCA către Parlament în vederea corectării unor articole care afectează păgubiţii RCA şi care intră în contradicţie cu Constituţia, se arată într-un comunicat ASSAI.
Economica.net - mie, 24 mai 2017, 07:39
ASSAI cer preşedintelui Iohannis să nu promulge legea RCA şi să o retrimită în Parlament

Reprezentanţii service-urilor auto sunt nemulţumiţi în special de majorarea de patru ori a termenului de plată a despăgubirilor şi de stabilirea unui tarif de referinţă pentru RCA.

‘Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente ( A.S.S.A.I. ) solicită Preşedintelui României, domnului Klaus Iohannis, retransmiterea legii RCA către Parlamentul României în vederea corectării unor articole care afectează păgubiţii RCA, conţinând prevederi care intră în contradicţie cu articole din Constituţia României şi alte legi importante. ASSAI este profund îngrijorată de forma şi modul în care o lege extrem de importantă cu impact asupra 6 milioane de proprietari de autovehicule din România şi asupra multor pieţe şi industrii impactate a putut fi adoptată de către Parlamentul României. Legea RCA este o ‘lege a fricii’, această lege fiind izvorâtă şi construită pe fondul temerii instinctive a politicienilor de protestele transportatorilor, simulacrul de dezbateri din Camera Deputaţilor fiind purtat în realitate doar cu trei părţi: transportatori, asiguratori şi ASF’, conform comunicatului.

Pe de altă parte, ASSAI arată că este un lucru bun faptul că există o lege RCA, însă actul normativ conţine prevederi ce vor afecta peste 270.000 de păgubiţi în fiecare an.

‘Dincolo de modul caragialesc în care au decurs dezbaterile din Camera Deputaţilor, faptul că avem în sfârşit o lege a RCA este foarte bine, păcat că aceasta conţine prevederi care vor afecta peste 270 000 de păgubiţi RCA în fiecare an’, se precizează în comunicat.

De asemenea, Asociaţia a mai precizat că termenul de plată a despăgubirii a fost majorat de patru ori, de la 10 zile la 40 zile, iar acest lucru este ca şi cum ‘ai încerca să stingi un incendiu cu benzină’.

‘ASSAI a rugat Administraţia Prezidenţială să analizeze două articole cuprinse în legea RCA, articole care vor crea mari dificultăţi în obţinerea despăgubirilor pentru păgubiţii RCA: termenul de plată a despăgubirii a fost majorat de patru ori
În condiţiile în care termenul de plată a despăgubirii nu este respectat de către asiguratori în majoritatea cazurilor, să găseşti ca şi soluţie de rezolvare a acestei probleme creşterea termenului de plată de patru ori (de la 10 zile la 40 de zile), este ca şi cum ai încerca să stingi un incendiu cu benzină’, se precizează în comunicatul citat.

De asemenea, ASSAI este în dezacord şi cu tariful de referinţă pentru RCA, în condiţiile în care în România nu există un sistem de preţuri referinţă pentru bunuri şi servicii.

‘În condiţiile în care în România nu există un sistem de preţuri referinţă pentru bunuri şi servicii, raportarea la un astfel de sistem inexistent atunci când vine vorba despre calculul despăgubirilor cuvenite unei persoane nevinovate de producerea unui accident şi care trebuie să primească o indemnizaţie de despăgubire care să îi acopere prejudiciul cauzat, este absolut utopică.
Adoptarea unui astfel de articol în legea RCA, ar conduce in mod inevitabil la următoarea aberaţie: un operator economic (societate de asigurări) va stabili costurile altor operatori economici atunci când peste 270.000 de păgubiţi RCA, nevinovaţi de producerea unui accident, ar trebui despăgubiţi’, se mai arată în document.

ASSAI menţionează că firmele de asigurări îşi stabilesc singure costurile de primă a RCA, indiferent de tariful de referinţă calculat de către ASF.

Te-ar mai putea interesa și
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Executivul de la Londra a anunțat un plan prin care 5.000 de şoferi de camion de mare tonaj vor putea veni în Marea Britanie, iar alte 5.500 de vize vor fi eliberate pentru muncitorii din sectorul......
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a adoptat astăzi o decizie prin care purtarea măştii ...
Nor de cenușă vulcanică deasupra României
Nor de cenușă vulcanică deasupra României
Norul de cenuşă vulcanică produs de erupţia vulcanului Cumbre Vieja din Insulele Canare va traversa teritoriul României ...
Huf România, furnizor pentru Daimler, BMW, Dacia, Stellantis și Volkswagen, a extins uzina din Arad
Huf România, furnizor pentru Daimler, BMW, Dacia, Stellantis și Volkswagen, a extins uzina din Arad
Producătorul de componente auto german Huf a împlinit 15 ani în România și a anunțat o extindere a capacităților ...