1EUR = 4.8732 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Assembly Research: România ar putea înregistra pierderi de 6,73 de miliarde de euro, dacă va întarzia cu trei ani implementarea reţelei 5G

Dacă în următorii cinci ani se va lua decizia de a interzicerea și eliminare a Huawei din implementarea rețelelor 5G ale României, atunci țara ar risca să întârzie grav planurile operatorilor, afectând negativ economia locală cu 6,73 de miliarde de euro, potrivit unui raport al Assembly Research (UK), o companie independentă de cercetare de piață.

03 oct, 2020 | ECONOMICA.net

Noul raport, realizat la solicitarea Huawei, se bazează pe estimarea că o restricție impusă asupra companiei ar duce la o întârziere de 3 ani în implementarea 5G. Eliminarea mai devreme a echipamentelor Huawei ar duce la o nouă întârziere de lansare și la costuri mai mari pentru economie. Raportul precizează clar că orice întârziere în implementarea sistemului 5G va însemna că România nu va profita pe deplin de beneficiile în valoare de 4,3 miliarde de euro pe care Guvernul se așteaptă ca 5G să le aducă în economie până în 2025.

România a fost una dintre primele țări europene care a adoptat 5G, iar în cazul în care legislația propusă va deveni lege (și va avea ca rezultat neautorizarea Huawei), implementarea sistemului 5G nu va continua în ritmul inițial. Acest lucru va avea un impact asupra eficienței industriale și a competitivității globale, precum și asupra beneficiilor economice asociate unui start avantajos în 5G.

Din impactul economic de 2,56 miliarde de euro, ca urmare a întârzierii de trei ani, aproximativ 1,41 de miliarde de euro reprezintă valoarea unor beneficii strategice, operaționale, de consum și ale terților care se pierd în întregime. Restul sumei este reprezentată de o pierdere în întreaga economie, în general (1,15 miliarde de euro).

"Ca urmare a presiunii suplimentare asupra Huawei din partea SUA, operatorii români de telefonie mobilă ar putea suporta costuri de miliarde de euro pentru a scoate echipamentele din rețelele lor. Acest raport reafirmă că există, de asemenea, un cost ascuns în ceea ce privește economia și impactul asupra productivității pe care îl va avea o implementare întârziată a 5G, costuri pe care economia nu și le poate permite, având în vedere circumstanțele actuale", a declarat Matthew Howett, Analist Principal & Fondator al Assembly.

Articol susținut de compania Huawei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO