Associated Press: Avocata rusă care s-a întâlnit cu Donald Trump Jr. a reprezentat un serviciu de informaţii din Rusia

Avocata rusă Natalia Veselniţkaia, cea care s-a întâlnit cu Donald Trump Jr. în timpul campaniei prezidenţiale americane din 2016, a reprezentat în instanţă o unitate militară operată de o agenţie de informaţii din Rusia, potrivit unor surse citate de site-ul agenţiei The Associated Press.
Economica.net - vin, 21 iul. 2017, 20:41
Associated Press: Avocata rusă care s-a întâlnit cu Donald Trump Jr. a reprezentat un serviciu de informaţii din Rusia

AP citează documente din 2011 şi 2012 ale unei instanţe din Rusia, potrivit cărora Natalia Veselniţkaia a reprezentat unitatea militară 55002, operată de către FSB, principala agenţia secretă de informaţii din Rusia.

Veselniţkaia a susţinut cauza FSB într-o dispută privind drepturi de proprietate, dar a pierdut procesul. Instanţa a decis în favoarea Agenţiei de Proprietăţi Federale, care a dorit să recâştige dreptul asupra unei clădiri ocupate de unitatea militară.

Miercuri, Natalia Veselniţkaia a declarat că este pregătită să depună mărturie în faţa Congresului, întrucât este un avocat privat, care nu are nicio legătură cu Kremlinul, şi că nu a obţinut niciodată informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton.

Veselniţkaia a mai precizat că întâlnirea ei cu Donald Trump Jr. a vizat combaterea activităţilor de lobby desfăşurate de către William Browder în SUA şi nu a avut nicio legătură cu alegerile prezidenţiale.

La 11 iulie, Donald Trump jr., fiul cel mare al preşedintelui SUA Donald Trump, a publicat email-uri prin care confirmă că a discutat, în campania electorală pentru prezidenţiale, cu un avocat rus care susţinea că deţine informaţii compromiţătoare despre candidatul democrat Hillary Clinton.

Întrevederea dintre Donald Trump Jr. şi Natalia Veselniţkaia a avut loc la 9 iunie 2016, în Turnul Trump din New York. Trump Jr. susţine că i-a chemat la întâlnire şi pe Jared Kushner, soţul surorii sale Ivanka Trump, şi pe Paul Manafort, care era atunci şeful campaniei prezidenţiale.

„Femeia a afirmat că are informaţii potrivit cărora persoane apropiate de Rusia finanţează Comitetul Naţional Democrat şi o sprijină pe doamna Clinton. Afirmaţiile ei au fost vagi, ambigue şi lipsite de sens. Nu s-a furnizat şi nici măcar nu s-au oferit niciun fel de detalii sau informaţii ca susţinere. A devenit evident în curând că ea nu avea niciun fel de informaţii relevante”, a spus Trump Jr.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...