1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

News

Astăzi se sărbătoreşte Ziua Mondială a Televiziunii

În fiecare an, la 21 noiembrie, este celebrată Ziua Mondială a Televiziunii.

21 noi, 2013 | Agerpres

Ziua Mondială a Televiziunii a fost proclamată de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite prin rezoluţia 51/205 din 17 decembrie 1996, dată la care a avut loc, la sediul ONU din New York, primul Forum Mondial al Televiziunii. Statele au fost invitate să sărbătorească această zi prin încurajarea schimburilor globale de programe de televiziune despre subiecte precum pacea, securitatea, dezvoltarea economică şi socială şi schimburile culturale.

Televiziunea este, alături de radiodifuziune, cel mai popular mijloc de informare în masă. În România, televiziunea şi radiodifuziunea au înregistrat progrese substanţiale în ultimele două decenii, formând o reţea naţională de proporţii şi la standarde tehnologice ridicate. Potrivit datelor oficiale, în momentul de faţă în ţara noastră sunt peste 500 de milioane de aparate de radio, 400 milioane de televizoare şi aproape 500 de milioane de aparate VCD şi DVD. Un număr de 70 de programe de radio şi 40 de programe de televiziune se difuzează prin satelit, iar numărul beneficiarilor de televiziune prin cablu a depăşit 100 de milioane.

Astăzi este practic de neconceput funcţionarea sistemului Naţiunilor Unite fără o corectă informare a oamenilor din întreaga lume. Televiziunea reprezintă un factor decisiv în această privinţă şi în acelaşi timp un suport în prezervarea identităţilor culturale în contextul unei lumi care tinde spre globalizare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO