1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 4 º

Imobiliare

AstraZeneca și-a reînnoit contractul de închiriere pentru 1.280 mp de birouri din Bucharest Business Park

Producătorul farmaceutic AstraZeneca și-a reînnoit contractul de închiriere pentru spațiul de birouri de 1.280 metri pătrați din Bucharest Business Park, deținut de CA Immo. JLL a reprezentat AstraZeneca în procesul de renegociere a tranzacției. AstraZeneca este o companie globală, cu sediul central în Cambridge, Marea Britanie, care operează în peste 100 de țări. Extinderea contractului a fost realizată pe o perioadă de 5 ani. AstraZeneca este chiriaș în Bucharest Business Park din anul 2006, astfel că în urma prelungirii contractului, va însuma ca termen total 19 ani de prezență în parcul de birouri.

02 dec, 2020 | ECONOMICA.net

“Într-o piata în care sistemul de munca hibrid este preponderent, determinând tot mai multe companii să-și regândească strategiile privind spațiile de birouri, AstraZeneca și-a păstrat suprafața de birouri  inițială în urma procesului de renegociere a contractului cu CA IMMO. Este evident ca strategiile diferă de la un domeniu la altul și sunt și companii care își reduc suprafețele de birouri ocupate, însă credem că este important pentru orice chiriaș să vadă lucrurile pe termen lung, pentru momentul în care angajații se vor întoarce în birou”, a declarat Claudia Cetățoiu, senior consultant Office Department JLL România, care a reprezentat AstraZeneca în negociere.

Bucharest Business Park (BBP) reprezintă unul dintre cele mai emblematice parcuri de birouri din București, fiind in portofoliul CA Immo de peste 15 ani.

Localizat în imediata vecinătate a Pieței Presei, beneficiind de acces direct din DN1, dar și de o vizibilitate semnificativă, BBP cuprinde patru clădiri de birouri, cu regim moderat de înălțime (P+4/5), în suprafață totală închiriabilă de circa 27.000 mp. BBP fost recent certificat LEED Gold, oferind condiții optime de acomodare a chiriașilor, dar și servicii de calitate în exploatarea pe termen lung a clădirilor.

În prezent, proiectul are un grad de închiriere de 97,30%.

 „Extinderea contractului de închiriere cu AstraZeneca cu un nou termen de cinci ani validează un parteneriat important pentru noi, în BBP, și în același timp ne onorează! Mulțumim pentru încredere și colaborare, suntem deschiși și motivați să acordăm tot suportul necesar pentru a continua această relație în cele mai bune condiții”, a declarat Marian Roman, Managing Director al CA Immo Real Estate Management Romania.

În București, în primele nouă luni au fost tranzacționați 163.000 metri pătrați de birouri, 44,5% din total reprezentând renegocieri/reînnoiri ale contractelor existente. Situația este explicată prin prisma faptului că 2020 a reprezentat un an în care multe companii care au spații de birouri închiriate au ajuns la finalul perioadelor contractuale.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO