1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Atac cibernetic în SUA: Datele a 4 milioane de agenţi federali au fost piratate

Guvernul Statelor Unite a anunţat joi că a detectat piratarea informatică a datelor personale aparţinând unui număr de patru milioane de angajaţi federali care, potrivit Washington Post, ar fi fost comisă de chinezi, informează AFP şi Reuters.

05 iun, 2015 | Agerpres

Această 'intruziune cibernetică' a fost detectată în aprilie 2015 de Office of Personnel Management (OPM), care colectează informaţiile angajaţilor federali, gestionează personalul guvernului şi atribuie acreditările membrilor săi.

Ea ar fi fost comisă în decembrie de hackeri chinezi, potrivit Washington Post, care a aflat de la responsabili americani sub acoperirea anonimatului. Aceasta ar fi a doua piraterie informatică majoră vizând această agenţie comisă de China.

Într-un comunicat, OPM afirmă că datele personale aparţinând unui număr de 4 milioane de actuali şi foşti angajaţi ai guvernului ar fi compromise.

Agenţia a recurs la noi instrumente informatice în ultimele luni care i-au permis să detecteze acest atac la patru luni de la lansarea sa.

FBI a declarat într-un scurt comunicat că investighează problema şi 'va lua în serios orice atac potenţial împotriva sistemelor din sectoarele public şi privat'.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO