UPDATE Atentat în Franţa: 12 morţi într-un atac armat la sediul publicaţiei franceze de satiră Charlie Hebdo

Doi bărbaţi înarmaţi au atacat miercuri sediul publicaţiei franceze de satiră Charlie Hebdo la Paris. Conform ultimului bilanţ, sunt cel puţin 12 morţi, dintre care doi poliţişti, şi zece răniţi, cinci fiind în stare gravă, potrivit poliţiei, relatează AFP şi Reuters. Franţa a instituit nivelul maxim de alertă în regiunea pariziană, declanşând planul 'Vigipirate' de combatere a terorismului.
Economica.net - mie, 07 ian. 2015, 11:30
UPDATE Atentat în Franţa: 12 morţi într-un atac armat la sediul publicaţiei franceze de satiră Charlie Hebdo

Atacul terorist comis miercuri asupra sediului publicaţiei franceze de satiră Charlie Hebdo, în centrul Parisului, s-a soldat, conform ultimului bilanţ provizoriu, cu 12 morţi, dintre care doi poliţişti, a anunţat poliţia franceză, citată de agenţiile internaţionale de presă.

Anterior, preşedintele francez Francois Hollande confirmase că 11 persoane au fost ucise şi patru sunt rănite în stare foarte gravă. Liderul de la Elysee a făcut această declaraţie după ce a ajuns la locul atacului, pe care l-a calificat drept un ‘atentat terorist de o barbarie extremă’.

Potrivit martorilor care au văzut atacul din clădirile apropiate, în sediul publicaţiei au pătruns doi sau trei indivizi cu cagule negre şi înarmaţi cu Kalaşnikovuri, apoi fiind auzite mai multe focuri de armă, după care atacatorii au părăsit edificiul şi au fugit cu o maşină, la ieşire ei strigând: ‘L-am răzbunat pe Profet’.

Conform cotidianului Le Parisien, angajaţii Charlie Hebdo s-au refugiat pe acoperişul clădirii şi atacatorii ar fi luat cu ei un ostatic, informaţie deocamdată neconfirmată oficial.

Pe lângă cele patru persoane aflate în stare gravă, alte şase sunt rănite,
scrie Agerpres.

Guvernul de la Paris a anunţat o reuniune de urgenţă, iar nivelul de alertă teroristă a fost ridicat la maxim.

Publicaţia Charlie Hebdo a mai fost atacată în trecut după ce a publicat în anul 2011 benzi desenate care satirizau lideri musulmani şi în special pe profetul Mahomed. Dar ultima caricatură l-a vizat pe liderul grupării jihadiste Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi.

Alertă maximă

Franţa a instituit nivelul maxim de alertă în regiunea pariziană, declanşând aşa-numitul plan ‘Vigipirate’ de combatere a terorismului, în urma atacului armat la sediul publicaţiei franceze de satiră Charlie Hebdo, soldat cu cel puţin 11 morţi, dintre care doi poliţişti, relatează AFP.

‘Premierul Manuel Valls a decis să ridice la maximum nivelul de ameninţare teroristă în întreaga regiunea Île-de-France’ (opt departamente), se menţionează într-o declaraţie a cabinetului de miniştri francez.

Directorul revistei Charlie Hebdo şi alţi trei caricaturişti au fost ucişi în atentat

Stéphane Charbonnier (Charb), directorul publicaţiei satirice Charlie Hebdo, şi alţi trei caricaturişti au fost ucişi în atentatul comis miercuri, afirmă surse citate de 20Minutes.fr.

Potrivit surselor citate, Stéphane Charbonnier (Charb), directorul revistei satirice, şi caricaturiştii Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski) au murit în atentatul de miercuri.

„Trei criminali” sunt implicaţi în atentatul de la Charlie Hebdo

„Trei criminali (se află) la originea” atacului sângeros comis miercuri contra săptămânalului satiric Charlie Hebdo, a declarat ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve la finalul reuniunii de criză de la Palatul Elysée.

Se face totul pentru „neutralizarea cât mai rapid posibil a celor trei criminali care s-au aflat la originea acestui act barbar”, a declarat ministrul, care nu a oferit precizări cu privire la rolul diverselor persoane implicate.

Premierul britanic condamnă atacul terorist asupra publicaţiei Charlie Hebdo
     
Premierul britanic David Cameron a condamnat atacul terorist ‘revoltător’ comis miercuri împotriva sediului publicaţiei satirice Charlie Hebdo şi soldat cu cel puţin 12 morţi, exprimându-şi solidaritatea cu Franţa în lupta împotriva terorismului, relatează AFP şi Reuters.

‘Crimele comise la Paris sunt revoltătoare. Suntem alături de poporul francez în lupta împotriva terorismului şi pentru apărarea libertăţii presei’, a declarat premierul britanic, într-un mesaj difuzat pe Twitter.

Te-ar mai putea interesa și
Un membru PKK condamnat de justiția turcă a fost extrădat din Suedia
Un membru PKK condamnat de justiția turcă a fost extrădat din Suedia
Un membru al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), condamnat în Turcia, a fost expulzat din Suedia şi a sosit în cursul nopţii la Istanbul, a informat sâmbătă presa turcă, relatează......
Lightyear, prima mașină alimentată de propriile panouri solare, a înregistrat 150 de precomenzi înainte de intrarea în producție – VIDEO
Lightyear, prima mașină alimentată de propriile panouri solare, a înregistrat 150 de precomenzi înainte de intrarea ...
Prezentat în vara acestui an, modelul Lightyear 0, a cărui autonomie poate fi majorată grație panourilor fotovoltaice ...
Elon Musk face publice discuțiile din interiorul Twitter cu privire la cenzurarea acum doi ani a știrii privind laptopul pierdut de Hunter Biden
Elon Musk face publice discuțiile din interiorul Twitter cu privire la cenzurarea acum doi ani a știrii privind laptopul ...
Miliardarul Elon Musk stârnește din nou controverse, de data asta făcând publice discuțiile interne de acum doi ani ...
Şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene susține că plafonul de preț pentru petrolul rusesc ar fi trebuit stabilit la 30 de dolari pe baril
Şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene susține că plafonul de preț pentru petrolul rusesc ar fi trebuit stabilit ...
Şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak, a declarat sâmbătă că plafonul de preţ pentru petrolul ...