Atentat sinucigaş în Turcia: 27 de morţi şi 100 de răniţi

Douăzeci şi şapte de persoane au fost ucise şi în jur de 100 rănite în puternica explozie produsă luni într-un centru cultural din oraşul turc Suruc, în apropierea graniţei cu Siria, însă numărul victimelor ar putea creşte, a anunţat Ministerul de Interne, transmit Reuters şi Anadolu. Suspectă pentru explozie ar gruparea Statul Islamic.
Economica.net - lun, 20 iul. 2015, 11:28
Atentat sinucigaş în Turcia: 27 de morţi şi 100 de răniţi

Ministerul a făcut apel la calm după ‘atacul terorist care a lovit unitatea şi integritatea ţării’. 

Potrivit Anadolu, vicepremierul Numan Kurtulmus, ministrul de interne Sebahattin Ozturk şi ministrul muncii Faruk Celik se îndreaptă spre Suruc.

Suruc se află în sud-estul Turciei, la circa 10 km de oraşul sirian Kobani. 

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a condamnat atentatul sinucigaş denunţând un ‘act de teroare’.

„Suntem în doliu din cauza unui act de teroare care s-a soldat cu 28 de morţi şi numeroşi răniţi. Îi blestem şi îi condamn pe autorii acestei violenţe, în numele poporului meu”, a declarat Erdogan, în cursul unei vizite oficiale în partea de nord a Ciprului, ocupată de Turcia din anul 1974.

Potrivit unor oficiali turci, atacul comis luni la un centru cultural turc ar putea fi un atac sinucigaş comis de militanţi ai Statului Islamic.

Televiziunile au prezentat imagini cu cadavre întinse sub copaci în grădina centrului cultural. 

‘Am văzut mai mult de 20 de cadavre. Cred că numărul răniţilor depăşeşte 50. Încă sunt urcaţi în ambulanţe’, a declarat un martor pentru Reuters, prin telefon. ‘A fost o explozie uriaşă, toţi suntem în stare de şoc’, a adăugat martorul.

Potrivit lui Pervin Buldan, deputată a partidului prokurd HDP, de opoziţie, responsabili locali investighează posibilitatea unui atentat sinucigaş. 

Explozia s-a produs în timp ce tineri turci şi kurzi erau adunaţi la centrul cultural, de unde urmau să plece într-o excursie la Kobani, peste graniţa cu Siria, de unde forţele kurde siriene i-au alungat luna trecută pe jihadiştii Statului Islamic, a explicat deputata.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...