1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

News

Atentat terorist în Indonezia - Şapte morţi după mai multe explozii şi schimburi de focuri în centrul Jakartei

Şapte persoane, printre care patru presupuşi terorişti, au fost ucişi joi într-un atac cu bombe şi cu arme de foc în capitala Indoneziei, Jakarta, a anunţat poliţia, transmite DPA.

14 ian, 2016 | Agerpres

Statul Islamic a revendicat atacurile comise joi în capitala Indoneziei, Jakarta, într-un mesaj postat de agenţia de presă afiliată grupării teroriste, Al-Amaq, pe o reţea socială, informează DPA.

'Luptătorii Statului Islamic au comis atacul armat din această dimineaţă, vizând cetăţeni străini şi forţele de securitate însărcinate cu protecţia acestora în capitala indoneziană', a relatat Al-Amaq pe contul său Telegram.

Informaţia nu a putut fi verificată din surse independente.

Anterior, poliţia locală anunţase că o grupare având legături cu organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI) era suspectată de comiterea multiplelor atacuri care s-au soldat joi cu cel puţin şapte morţi, dintre care cinci atacatori, în centrul capitalei indoneziene Jakarta, şi care s-au inspirat din modelul atentatelor din noiembrie 2015 de la Paris.

Un grup de 10-15 persoane pe motociclete au deschis focul asupra trecătorilor în centrul capitalei Jakarta. Schimburile de focuri între poliţie şi atacatori continuă la această oră, informează Al Jazeera.

Trei poliţişti au fost grav răniţi în atacurile comise în apropierea centrului comercial Sarinah, din centrul Jakartei, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Muhammad Iqbal, pentru postul TVOne. 'Patru presupuşi atacatori au fost ucişi într-un schimb de focuri cu poliţia', a adăugat el, menţionând că poliţia crede că nu mai există atacatori în libertate.

'Securizăm clădirea de jos până sus', a declarat la rândul său un alt purtător de cuvânt al poliţiei, Iqbal Kabid, care a explicat că schimbul de focuri între atacatori şi poliţie a avut loc la un cinematograf situat în aceeaşi clădire cu cafeneaua Starbucks, care a fost şi ea atacată. 'În scurt timp, vom anunţa că perimetrul a fost securizat', a spus el.

Totuşi, informaţiile continuă să fie confuze, în condiţiile în care un alt purtător de cuvânt - al poliţiei naţionale - a declarat pentru AFP că patru persoane au murit: un poliţist şi trei civili. 'Deocamdată, schimburile de focuri au încetat, dar atacatorii au fugit şi ne temem că vor avea loc noi schimburi de focuri', a spus el.

Potrivit AFP, zona în care au avut loc exploziile este survolată de elicoptere.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO