Atentatul de la Paris: „doliu naţional” joi în Franţa, Hollande cheamă la unitate

Preşedintele francez Francois Hollande a decretat o "zi de doliu naţional" joi în Franţa şi şi-a reînnoit apelul la unitatea ţării, după atentatul împotriva revistei satirice Charlie Hebdo, care a făcut 12 morţi şi 11 răniţi la Paris, informează AFP, preluată de Agerpres.
Economica.net - mie, 07 ian. 2015, 20:19
Atentatul de la Paris:

„Cea mai bună armă a noastră este unitatea. Nimic nu ne poate diviza, nimic nu ar trebui să ne despartă”, a declarat şeful statului într-o scurtă alocuţiune solemnă către naţiune retransmisă de canalele de televiziune. Drapelele vor fi coborâte în bernă timp de trei zile, a precizat Francois Hollande.

„Vreau aici, în numele dumneavoastră, să-mi exprim întreaga recunoştinţă faţă de familii, răniţi, rude şi toţi cei loviţi de acest laş asasinat”, a spus şeful statului francez.

„Aceştia sunt astăzi eroii noştri şi de aceea mâine va fi o zi de doliu naţional”, a adăugat el.

„La ora 12.00 (11.00 GMT), se va păstra un moment de reculegere în toate serviciile publice şi invit toată populaţia să i se asocieze”, a adăugat el, precizând că „drapelele vor fi coborâte în bernă trei zile”.

Preşedintele socialist a anunţat de asemenea că va convoca joi „preşedinţii celor două camere şi forţele reprezentate în parlament pentru a arăta determinarea noastră comună”.

„Astăzi, întreaga republică a fost agresată”, a subliniat el. „Republica este libertatea de exprimare, republica este cultura, creaţia, pluralismul, este democraţia… Tocmai ea a fost vizată”, a insistat el.

„Libertatea va fi întotdeauna mai puternică decât barbaria… şi nimic nu ne va îngenunchea”, a mai subliniat şeful statului francez, chemând la „unitate sub toate formele”.

El a precizat că unsprezece bărbaţi şi o femeie au fost ucişi în atentat. Procurorul Parisului Francois Molins anunţase înainte un bilanţ de 12 morţi şi 11 răniţi, fără alte precizări.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...