1EUR = 4.8583 RON | Bucureşti 28 º

Companii

Atenţie! Ce se întâmplă cu anunţurile publicate pe Tocmai.ro

Fondul de investiţii sud-african Naspers, proprietarul Olx.ro, platforma online de anunţuri, a cumpărat recent concurentul Tocmai.ro, ale cărui operaţiuni vor înceta.

08 mar, 2015 | ECONOMICA.net

Platforma de anunţuri Tocmai.ro şi-a actualizat la începutul acestei săptămâni termenii şi condiţiile, dar şi politica de confidenţialitate.

Astfel, utilizatorii Tocmai.ro trebuie să fie de acord cu cedarea şi/redirecţionarea anunţurilor către o terţă parte, iar operatorul Tocmai.ro poate închide site-ul în orice moment.

Aceasta marchează practic acordul pentru trecerea anunţurilor de pe platforma Tocmai.ro pe Olx.ro. În plus anunţurile celor care nu sunt de acord cu noile reguli vor fi şterse.

„În cazul închiderii Site-ului sau în cazul transmiterii, cedării de către Sibmedia Interactive către oricare terţă parte şi/sau redirecţionării anunţurilor/materialelor către site-ul oricarei terţe părţi, inclusiv postarii/repostării pe site-ul oricarei terţe părţi, Operatorul Site-ului va avea dreptul de a şterge/ înlătura, în tot sau în parte, orice anunţuri/materiale/ alt conţinut postate pe Site, chiar dacă perioadă acestora de valabilitate nu a expirat", se mai arată în termenii platformei.

De asemenea, seviciul "Livrare și verificare colet" va fi indisponibil începând cu 9 martie.

"Nu vei mai putea activa serviciul pentru anunturile tale și nici nu vei putea iniția comenzi noi. Dacă ai deja o livrare inițiată, aceasta va fi onorată de catre FAN Courier. Aceste acțiuni sunt efectuate pentru că pregătim o schimbare. Ca să ne asigurăm că va fi un succes, vrem să ne concentrăm energia în această direcție", se mai arată într-un anunț al operatorului.

Citeştei AICI noii termeni. 

Site-ul de anunţuri Tocmai.ro este deţinut de Sibmedia Interactive Sibiu, societate controlată în proporţie de 95% de Schibsted Classified Media. Grupul norvegian a intrat în structura acţionariatului Sibmedia Interactive în iunie 2011, când a preluat 55% din capital de la Salcia Invest (Luxemburg). Ulterior, prin majorări de capital, Schibsted Classified Media şi-a majorat participaţia la 95%, potrivit Mediafax. 

La începutul anului 2011, Salcia Invest a cumpărat integral Sibmedia Interact de la Ştefan Radu Tocca, cetăţean român. În 2013, afacerile Sibmedia Interact au crescut cu 170%, la 2,83 milioane de lei, iar pierderile s-au majorat de la 9,2 milioane de lei la 25,3 milioane de lei.

În România, Naspers controlează Allegro Online Services Romania SRL, societatea care administrează site-ul de anunţuri www.olx.ro (fost www.mercador.ro până în iunie 2014). De asemenea, grupul sud-african deţine retailerul online emag.ro.

Mercador.ro a fost lansat în România în 2010.

Allegro Online Services Romania a avut în 2013 pierderi de 20,498 milioane lei la afaceri de 5,36 milioane de lei. Prezentă în 107 ţări şi 42 de limbi, platforma online OLX (OnLine Exchange) fost înfiinţată în 2006 de antreprenorii web Fabrice Grinda şi Alec Oxenford. Din 2010, OLX este parte a grupului media Naspers.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO