Atenţie! Ce se întâmplă cu anunţurile publicate pe Tocmai.ro

Fondul de investiţii sud-african Naspers, proprietarul Olx.ro, platforma online de anunţuri, a cumpărat recent concurentul Tocmai.ro, ale cărui operaţiuni vor înceta.
Economica.net - Dum, 08 mart. 2015, 10:52
Atenţie! Ce se întâmplă cu anunţurile publicate pe Tocmai.ro

Platforma de anunţuri Tocmai.ro şi-a actualizat la începutul acestei săptămâni termenii şi condiţiile, dar şi politica de confidenţialitate.

Astfel, utilizatorii Tocmai.ro trebuie să fie de acord cu cedarea şi/redirecţionarea anunţurilor către o terţă parte, iar operatorul Tocmai.ro poate închide site-ul în orice moment.

Aceasta marchează practic acordul pentru trecerea anunţurilor de pe platforma Tocmai.ro pe Olx.ro. În plus anunţurile celor care nu sunt de acord cu noile reguli vor fi şterse.

„În cazul închiderii Site-ului sau în cazul transmiterii, cedării de către Sibmedia Interactive către oricare terţă parte şi/sau redirecţionării anunţurilor/materialelor către site-ul oricarei terţe părţi, inclusiv postarii/repostării pe site-ul oricarei terţe părţi, Operatorul Site-ului va avea dreptul de a şterge/ înlătura, în tot sau în parte, orice anunţuri/materiale/ alt conţinut postate pe Site, chiar dacă perioadă acestora de valabilitate nu a expirat”, se mai arată în termenii platformei.

De asemenea, seviciul „Livrare și verificare colet” va fi indisponibil începând cu 9 martie.

„Nu vei mai putea activa serviciul pentru anunturile tale și nici nu vei putea iniția comenzi noi. Dacă ai deja o livrare inițiată, aceasta va fi onorată de catre FAN Courier. Aceste acțiuni sunt efectuate pentru că pregătim o schimbare. Ca să ne asigurăm că va fi un succes, vrem să ne concentrăm energia în această direcție”, se mai arată într-un anunț al operatorului.

Citeştei AICI noii termeni. 

Site-ul de anunţuri Tocmai.ro este deţinut de Sibmedia Interactive Sibiu, societate controlată în proporţie de 95% de Schibsted Classified Media. Grupul norvegian a intrat în structura acţionariatului Sibmedia Interactive în iunie 2011, când a preluat 55% din capital de la Salcia Invest (Luxemburg). Ulterior, prin majorări de capital, Schibsted Classified Media şi-a majorat participaţia la 95%, potrivit Mediafax. 

La începutul anului 2011, Salcia Invest a cumpărat integral Sibmedia Interact de la Ştefan Radu Tocca, cetăţean român. În 2013, afacerile Sibmedia Interact au crescut cu 170%, la 2,83 milioane de lei, iar pierderile s-au majorat de la 9,2 milioane de lei la 25,3 milioane de lei.

În România, Naspers controlează Allegro Online Services Romania SRL, societatea care administrează site-ul de anunţuri www.olx.ro (fost www.mercador.ro până în iunie 2014). De asemenea, grupul sud-african deţine retailerul online emag.ro.

Mercador.ro a fost lansat în România în 2010.

Allegro Online Services Romania a avut în 2013 pierderi de 20,498 milioane lei la afaceri de 5,36 milioane de lei. Prezentă în 107 ţări şi 42 de limbi, platforma online OLX (OnLine Exchange) fost înfiinţată în 2006 de antreprenorii web Fabrice Grinda şi Alec Oxenford. Din 2010, OLX este parte a grupului media Naspers.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...