Atos şi OneWeb fac posibila producţia în masă a sateliţilor, o premieră la nivel global

Atos, lider global în transformare digitală, a sprijinit compania de comunicaţii OneWeb în lansarea cu succes a şase sateliţi, eveniment ce a avut loc pe 27 februarie. Atos a furnizat toate echipamentele de Assembly, Integration and Testing (AIT), şi a contribuit astfel în premieră la producţia în masă de sateliţi.
Economica.net - joi, 14 mart. 2019, 08:56
Atos şi OneWeb fac posibila producţia în masă a sateliţilor, o premieră la nivel global

Atos se alătură OneWeb Constellation Program, inițiativă Airbus OneWeb Satellites*, ce constă în proiectarea, producția, testarea și lansarea a peste 600 de sateliți care vor furniza la nivel global internet de mare viteză la prețuri accesibile. Echipa Airbus OneWeb Satellites își propune să producă mai mulți sateliți de mici dimensiuni pe zi, astfel încât constelația de 600 de sateliți să fie complet operațională până în 2027. Pentru a îndeplini acest obiectiv, specialiștii Airbus-OneWeb au fost nevoiți să dezvolte modele și procese inovatoare care să minimizeze costurile pentru volume mari de sateliți și aplicații aerospațiale performante.

Atos asigură performanța optimă a sateliților cu suita sa integrată de soluții electrice de testare a sateliților

Suita Atos de soluții EGSE permite testarea sateliților la sol înainte ca aceștia să fie lansați în spațiu, pentru a preveni sau repara eventualele probleme și pentru a se asigura că toate cerințele sunt îndeplinite, reducând astfel impactul strategic și financiar pe care o singură piesă defectă îl poate avea asupra misiunii.

Prin livrarea a 80 de sisteme EGSE pentru liniile de producție Airbus OneWeb Satellites din Toulouse și Florida, Atos devine cel mai important furnizor de soluții pentru Electrical Ground Support Equipment (EGSE) al misiunii OneWeb Constellation Program.

OneWeb Satellites realizează în premieră producția în masă de sateliți alături de Atos

Premiera a fost posibilă prin optimizarea sistemului de testare Atos ProUSTuniverSAS la niveluri fără precedent de integrare și densitate de putere. UniverSAS înlocuiește numeroase tipuri de echipamente de testare a puterii și are o lungime de undă electrică foarte mare, fiind standardizat pentru un singur dispozitiv.

„Felicitări echipei OneWeb pentru lansarea cu succes a primilor sateliți. Suntem încântați să luăm parte la evoluția tehnologiei de ultimă generație. Specialiștii Atos au depus eforturi intense pentru a reuși să livreze un număr imens de sisteme EGSE într-un timp foarte scurt”, a declarat Hans-Martin Steiner, Atos Space and Avionics CTO.

Pe măsură ce industria aerospațială intră într-o nouă etapă de conștientizare a costurilor, îmbunătățirea costului total al misiunii (Total Cost of Ownership – TCO), prin reducerea poluării, simplificarea serviciului și sporirea disponibilității, a reprezentat un obiectiv esențial în proceslul de dezvoltare. Rezultatul obținut de Atos este revoluționar, cu un dispozitiv care redefinește capabilitățile navelor spațiale și a sistemelor de testare a puterii sateliților.

OneWeb Satellites este companie formată prin asocierea dintre Airbus, lider global în industria aerospațială, și OneWeb, organizație fondată în 2012 care va lansa și opera o constelație de 600 de sateliți ce vor orbita la distanțe relativ mici față de Pământ și vor furniza la nivel global internet de mare viteză la prețuri accesibile.

Atos SE (Societate Europeană) este lider în domeniul serviciilor digitale, cu venituri anuale de circa 13 miliarde de euro și aproximativ 120.000 de angajați în 73 de țări. Având clienți în toată lumea, Grupul oferă servicii de consultanță și integrare a sistemelor, servicii de administrare și BPO, operațiuni cloud, soluții Big Data și de securitate cibernetică, dar și servicii de tranzacționare prin Worldline, liderul european în industria plăților și serviciilor de tranzacționare.

Cu o vastă expertiză în tehnologie, Atos colaborează cu clienți din sectoare de business diferite: industria apărării, servicii financiare, sănătate, industria prelucrătoare, media, utilități, sectorul public, retail, telecomunicații și transport.

Compania se concentrează pe tehnologia de business care stimulează dezvoltarea, ajutând organizațiile să anticipeze viitorul. Grupul este Partenerul Global pentru Tehnologia Informației al Jocurilor Olimpice & Parlimpice și este listat la bursa pan-europeană Euronext din Paris.

Atos operează sub brandurile Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify și Worldline.

Te-ar mai putea interesa și
Curtea de Conturi Europeană consideră ca fiind riscantă practica angajării consultanților externi de către CE
Curtea de Conturi Europeană consideră ca fiind riscantă practica angajării consultanților externi de către CE
Modul în care Comisia Europeană angajează consultanţi externi şi recurge la serviciile acestora nu asigură în totalitate o utilizare optimă a resurselor şi nici nu îi protejează pe deplin......
Franta vrea să interzică folosirea denumirii de „carne” pentru produsele fabricate pe bază de plante
Franta vrea să interzică folosirea denumirii de „carne” pentru produsele fabricate pe bază de plante
Franţa intenţionează să interzică utilizarea termenilor precum "carne" sau "cârnaţi" pentru produsele alimentare pe ...
Kövesi avertizează că ar putea să ceară Bruxelles-ului să activeze mecanismul care condiționează acordarea de fonduri de respectarea statului de drept în cazul României
Kövesi avertizează că ar putea să ceară Bruxelles-ului să activeze mecanismul care condiționează acordarea de fonduri ...
Avertizorii de integritate sunt o sursă vitală de informaţii pentru anchetatorii publici şi procurori, iar transpunerea ...
Uniunea Europeană acordă un ajutor de 40 de milioane de euro pentru forțele armate din Republica Moldova
Uniunea Europeană acordă un ajutor de 40 de milioane de euro pentru forțele armate din Republica Moldova
Uniunea Europeană (UE) a anunţat joi acordarea unei finanţări de 40 de milioane de euro pentru Republica Moldova, în ...