Au început lucrările pentru modernizarea celui mai prost sector de drum din România

Premierul Victor Ponta a inaugurat, sâmbătă, lucrările de modernizare a DN 29 Botoşani-Suceava, pe un tronson de 30 de kilometri, el primind asigurări de la constructor că lucrările, în valoare de peste 68 de milioane de lei, vor fi gata în termen de un an
Economica.net - sâm, 12 oct. 2013, 08:57
Au început lucrările pentru modernizarea celui mai prost sector de drum din România

Premierul Victor Ponta a inaugurat, sâmbătă, lucrările de modernizare a DN 29 Botoşani-Suceava, pe un tronson de 30 de kilometri, el primind asigurări de la constructor că lucrările, în valoare de peste 68 de milioane de lei, vor fi gata în termen de un an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ponta s-a arătat „impresionat” de forţa cu care au început lucrările, în condiţiile în care pe şantier au fost aduse aproximativ 300 de utilaje.

Dorin Umbrărescu, care controlează UMB Spedition şi Tehnostrade, ce execută aceste lucrări, i-a spus premierului că utilajele aduse pe acest şantier reprezintă doar „o treime din utilajele care stau în acest moment” şi i-a dat asigurări că lucrările vor fi finalizate în termen de un an.

Premierul a spus, la rândul său, că firmele de construcţii îşi vor primi banii pentru lucrările executate şi a arătat că modernizararea acestui drum este esenţială pentru Botoşani, care a fost izolat zeci de ani şi care acum va avea o cale de acces modernizată spre Suceava.

Victor Ponta a mai spus că vor fi continuate lucrările de refacere şi la drumul Botoşani-Târgu Frumos, din care au fost modernizaţi 30 de kilometri, pentru a se realiza deschiderea Botoşaniului şi spre Iaşi.

Premierul a venit pe şantier împreună cu ministrul Dan Şova, la inaugurarea lucrărilor fiind prezenţi şi prefecţii judeţelor Suceava şi Botoşani, preşedinţii consiliilor judeţene, primarii municipiilor reşedinţă de judeţ, parlamentari USL din ambele judeţe, dar şi vicepreşedintele PDL pentru regiunea Nord-Est, deputatul Ioan Bălan.

 DN 29, care face legătura între Suceava şi Botoşani,urmează să fie modernizat pe un tronson de 36 de kilometri, licitaţia organizată de CNADNR pentru realizarea lucrărilor fiind câştigată de UMB Spedition şi Tehnostrade, companii controlate de Dorin Umbrarescu. Valoarea contractului este de 68,3 de milioane de lei, iar lucrările vizează lărgirea drumului, reabilitarea a 12 poduri şi 29 de podeţe şi realizarea a 31 de parcări şi şapte staţii de autobuz.

Ministrul Dan Şova declara în luna mai, în emisiunea „După 20 de ani” difuzată de Pro TV, că cel mai prost sector de drum din România este între Botoşani şi Suceava.

„Nu vreau să-l ocoliţi, pentru că e o zonă turistică superbă. Dar dacă mă întrebaţi care este cel mai prost sector de drum din România, este între Botoşani şi Suceava”, spunea Şova.

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari,......
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...