Au început pre-comenzile la Windows 8. Cât te costă să treci la noul sistem

Potrivit celor de IT Web, gigantul Microsoft primeşte de astăzi pre-comenzi pentru cel mai nou sistem de operare ce urmează a fi lansat vinerea viitoare, pe 26 octombrie.
Economica.net - lun, 15 oct. 2012, 14:36

Windows 8 este lansat la o diferenţă de trei ani de zile de Windows 7.

Trebuie precizat faptul că, de curând, Microsoft a anunţat cele proaste rezultate trimestriale de la înfiinţarea companiei. Mai mult, conform celor de la Forbes, aceasta urmează a fi cea mai mare lansare de produs din istorie din acest domeniu.

Cei interesaţi trebuie să ştie însă că versiunea Windows 8 Pro costă 69,99$, în timp ce varianta Professional vă va scoate din buzunare 139.99 dolari.

În România, precomanda nu este încă disponibilă însă este aşteptată cât de curând.

Te costă 140 de lei să treci la Windows 8 Pro

Microsoft va oferi upgrade-ul la noul său sistem de operare, Windows 8, pentru doar 39,99 de dolari pentru orice utilizator al sistemelor mai vech de operare ale companiei, informeazăTechRadar.com.

Dacă utilizați, în prezent, Windows 7, Vista sau XP pe PC-ul sau laptop-ul personal, atunci vă calificați pentru un upgrade la Windows 8 Pro la prețul de 39,99 dolari. Upgrade-ul aduce cu sine și Media Center ca un download adițional gratuit.

Există un program de asistență care vă va călăuzi în procesul de upgrade și vă va atrage atenția la eventualele probleme de incompatibilitate cu mașina pe care vreți să instalați sistemul de operare.

Microsoft spune că această promoție are ca scop să facă procesul de upgrade cât mai ușor cu putință, și că se extinde și la cumpărarea unui disc din magazin, deși acesta va costa în jur de 69,99 dolari.

Luați-vă fișierele cu dumneavoastră

postare de pe blogul Windows 8 explică ce fișiere și ce setări vor putea utilizatorii să importe, în funcție de versiunea sistemului de operare.

„Veți fi întrebați ce vreți să păstrați din versiunea de Windows instalată în prezent. Veți putea face upgrade de la orice versiune a Windows 7 la Windows 8 Pro și să luați cu dumneavoastră setările, fișierele și aplicațiile. Dacă faceți upgrade de la Windows Vista, puteți păstra setările de Windows și fișierele personale, iar dacă aveți Windows XP, puteți păstra doar fișierele personale. Desigur, dacă doriți o instalare curată, puteți opta să nu păstrați nimic”, precizează postarea.

Oferta va fi disponibilă până la 31 ianuarie, dată după care cei care doresc Windows 8 vor plăti prețul întreg.

Citeste si: Primele reclame la Windows 8 VIDEO

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...