1EUR = 4.7729 RON | Bucureşti 5 º

Companii

Auchan menţine salariile nete ale salariaţilor săi şi a crescut la peste 1.900 de lei net veniturile nete ale operatorilor de vânzări

Auchan Retail România va menţine salariile nete ale celor aproximativ 10.000 de angajaţi ai săi, după intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă prin care a fost modificat Codul Fiscal. De asemenea, la 1 noiembrie compania a crescut la peste 1.900 de lei pe lună veniturile nete încasate de operatorii de vânzări polivalenţi. 

Auchan se angajează să păstreze intacte interesele salariale ale celor 10.000 de angajaţi ai săi, pe fondul aprobării noilor prevederi de modificare a Codului Fiscal care vor intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2018, informează compania într-o luare de poziţie trimisă Economica.

Anterior modificărilor legislative antemenţionate, Auchan Retail România a lansat o nouă grilă de salarizare pentru funcţia de operator vânzări polivalent.

Concret, Auchan oferă angajaţilor care lucrează ca operator de vânzări polivalent şi care au minimum un an vechime în companie, salarii nete de 1.634 de lei pe lună. La aceste salarii se adaugă tichete de masă în valoare de 300 de lei pe lună, mai spun oficialii companiei.

Polivalenţa este un program lansat recent, până acum în 14 hipermarketuri. Aceasta înseamnă că doar în cele 14  hipermarketuri au fost incluse până acum funcţii de operatori vânzări polivalenţi. Aceşti angajaţi au beneficiat deja de o creştere salarială la trecerea pe noua funcţie (adică de pe funcţia de lucrător comercial la cea de operator polivalent), aceasta însemnând că însumat, cele doua creşteri (la modificarea funcţiei şi la schimbarea grilei de salarizare la 1 noiembrie) aduc o majorare salarială de aproximativ 30%, în funcţie de vechimea salariatului, au explicat pentru Economica oficialii companiei.

Programul de polivalenţă a fost lansat în oraşele Bucureşti, Timişoara, Cluj, Sibiu, Galaţi şi Ploieşti, urmând ca în prima parte a anului viitor să fie implementat în celelalte 19 hipermarketuri Auchan, informează compania. Odată implementat, lucrătorii comerciali şi casierii vor putea opta pentru a fi incluşi în programul de polivalenţă şi vor beneficia de pachetul salarial de peste 1.900 de lei, ne-au mai spus oficialii companiei. 

În prezent, salariile nete oferite de Auchan lucrătorilor comerciali sunt cu 30% mai mici decât cele ale operatorilor de vânzări polivalenţi. 

Pe lângă salariu, angajaţii Auchan primesc tichete de masă, asigurare de sănătate şi de viaţă, prime, ajutoare pentru evenimente deosebite.
Astfel, pentru toţi angajaţii care au cel puţin un an vechime în companie, valoarea nominală a tichetului de masă este de 15 lei. În plus, în 2018 va fi adăugată în pachetul de beneficii oferit de Auchan şi o asigurare stomatologică.

Auchan Retail România are în portofoliu 33 de hipermarketuri şi 6 magazine de proximitate MyAuchan.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO