1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 2 º

News

Audierile în Comisiile de cultură pentru alegerea CA al TVR încep luni

Audierile în Comisiile de cultură pentru alegerea Consiliului de Administraţie al televiziunii publice încep luni, a anunţat miercuri Marcel Ciolacu, secretar al Camerei Deputaţilor, după şedinţa Biroului permanent.

16 mar, 2016 | Agerpres

El a precizat că marţi este zi de plen, şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi a Senatului, apoi este programată şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

Până în prezent, potrivit datelor obţinute de AGERPRES, au depus propuneri la Comisia pentru cultură a Camerei Deputaţilor doar PNL şi UDMR.

Liberalii i-au propus pe Ionica Stănciulescu şi Cristian Petcu drept membri plini, iar pentru supleanţi pe Adriana Meseşan şi Radu Carp.

UDMR a propus-o ca membru plin pe Debreczeni Hajnal, iar ca membru supleant pe Rostas Peter Istvan.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu afirma, zilele trecute, că în noul CA al televiziunii publice va propune ca membru plin pe Cristian Hadji-Culea, iar ca supleant pe Marius Epure.

Consiliul de Administraţie al TVR a fost demis, după ce raportul de activitate al televiziunii publice pe anul 2014 a fost respins în plenul Parlamentului pe 23 septembrie 2015. În aceeaşi zi, Irina Radu a preluat conducerea interimară, după votul din plen.

Conform Legii 41/1994, CA al TVR este alcătuit din 13 membri: opt din partea grupurilor parlamentare, potrivit ponderii lor în Parlament, unul din partea preşedintelui ţării, unul din partea Guvernului, doi din partea angajaţilor şi unul din partea minorităţilor naţionale. Preşedintele CA este validat de către Parlament dintre membrii titulari. Consiliul de Administraţie este numit pe o perioadă de patru ani.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO