Aurelius a cumpărat IDS, o subsidiară a diviziei de servicii IT a Deutsche Telekom

Fondul cu capital de risc Aurelius, din Germania, a anunţat, marţi, achiziţionarea Individual Desktop Solutions GmbH (IDS), o subsidiară a diviziei de servicii IT a Deutsche Telekom, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 08 apr. 2014, 08:33
Aurelius a cumpărat IDS, o subsidiară a diviziei de servicii IT a Deutsche Telekom

Concentrarea IDS pe serviciile de cloud şi locuri de muncă virtuale va întări tehnologia de comunicaţii şi informaţii a Aurelius, se arată într-o declaraţie a companiei germane, care nu a dat publicităţii preţul tranzacţiei.

În 2013, cei 630 de angajaţi ai IDS au generat venituri de 80 milioane de euro (109,94 milioane de dolari), iar tranzacţia va fi finalizată până la mijlocul acestui an, după obţinerea aprobărilor de la autorităţile de reglementare, a anunţat Aurelius.

Luna trecută, presa din Germania anunţa că Deutsche Telekom intenţionează să reducă între 2.000 şi 2.500 de locuri de muncă la T-Systems, divizia de servicii IT a companiei, pe lângă cele 4.900 de concedieri planificate în Germania.

Divizia T-Systems, care are aproape 53.000 de angajaţi în întreaga lume, furnizează servicii pentru mari companii, cum ar fi Siemens, ThyssenKrupp şi Deutsche Post DHL, iar restructurarea are ca obiectiv concentrarea resurselor pentru a face faţă cererii în creştere pentru ‘cloud computing’.

Peste 29.000 de angajaţi ai diviziei T-Systems sunt în Germania.

La începutul acestei luni, Deutsche Telekom AG şi-a redus estimările privind fluxul de lichidităţi, în condiţiile în care compania intenţionează să-şi majoreze investiţiile în SUA.

Deutsche Telekom a informat că, în ultimul trimestru al anului trecut, a înregistrat o pierdere netă de 752 de milioane de euro, comparativ cu un profit net de 641 de milioane de euro în ultimul trimestru din 2012.

În aceste condiţii, Deutsche Telekom a estimat că nu va reuşi să-şi atingă ţinta iniţială privind un flux de lichidităţi de şase miliarde de euro în 2015, adăugând că cifra pentru acest an va scădea până la 4,2 miliarde de euro, de la 4,6 miliarde de euro anul trecut.

Noul director general de la Deutsche Telekom, Timotheus Hoettges, numit în funcţie la 1 ianuarie 2014, a început să ia măsuri pentru consolidarea operaţiunilor din Europa de Est şi creşterea numărului de utilizatori din SUA.

Deutsche Telekom ar putea reduce şi mai mult numărul de locuri de muncă în Europa, după restructurarea diviziei sale din Grecia – OTE, declara în februarie Claudia Nemat, membru al Consiliului de conducere al grupului german de telecomunicaţii.

Într-un interviu acordat ‘Focus’, Claudia Nemat a afirmat: ‘Necesitatea de a reduce costurile nu va dispărea din industria de telecomunicaţii. Această necesitate include şi măsuri referitoare la forţa de muncă’.

Oficialul DT nu a precizat câte locuri de muncă ar urma să fie afectate în Europa.

Deutsche Telekom intenţionează ca, până în 2018, să devină lider pe toate pieţele din Europa Centrală şi de Est unde operează, prin continuarea achiziţiilor şi investiţii în reţele.

Acest obiectiv presupune că Deutsche Telekom va trebui să-şi majoreze cota de piaţă în ţări precum România şi Polonia, atacând rivali cum ar fi grupul francez Orange sau Polkomtel, susţin analiştii. Potrivit datelor furnizate de companie, în luna decembrie 2012, doar diviziile Deutsche Telekom din Grecia, Ungaria, Croaţia şi Macedonia erau lideri de necontestat pe pieţele lor.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization – OTE, care, la rândul său, deţine 54,01% din Romtelecom.

Divizia de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...