1EUR = 4.7786 RON

Extern

Aurescu: Acordul de la Minsk este un pas pozitiv, dacă e implementat strict şi ostilităţile se încheie duminică

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, joi, că Acordul de la Minsk reprezintă "un pas pozitiv, dacă e implementat strict şi ostilităţile se încheie duminică", scrie Agerpres.

12 feb, 2015 | Agerpres

"Aştept cu nerăbdare rezultate concrete", a adăugat Aurescu pe contul de Twitter a Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Totodată, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, MAE apreciază că înţelegerea rezultată în urma întâlnirii de la Minsk reprezintă un prim pas în vederea detensionării situaţiei de securitate din sud-estul Ucrainei şi în direcţia soluţionării crizei din Ucraina.

"În cazul aplicării cu stricteţe a prevederilor sale, mai ales a deciziei de implementare a încetării focului, începând cu 15 februarie, de o manieră necondiţionată şi cuprinzătoare, înţelegerea de la Minsk de astăzi poate facilita îmbunătăţirea situaţiei de securitate", se arată în comunicatul amintit.

MAE subliniază că va urmări "cu toată atenţia" ca înţelegerile să fie implementate "neîntârziat, integral şi necondiţionat" astfel încât să fie în măsură să producă rezultate concrete în teren, "creând perspectiva pentru un proces politic amplu de soluţionare a crizei din Ucraina".

Kievul şi rebelii separatişti au semnat o foaie de parcurs vizând impunerea păcii în Ucraina, care prevede în special instituirea unui regim de încetare a focului începând de duminică, 15 februarie, şi crearea unei zone-tampon lărgite, au anunţat joi liderii rus, ucrainean, francez şi german, la finalul unor negocieri maraton de aproape 15 ore la Minsk, relatează AFP.

Grupul de contact, constituit din reprezentanţi ucraineni, ruşi şi ai OSCE au negociat la Minsk cu rebelii separatişti, în paralel, cu discuţiile între Francois Hollande, Angela Merkel, Vladimir Putin şi Petro Poroşenko.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO