1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Australia apără folosirea cărbunelui, "esenţial" pentru economia acestei ţări

Premierul australian a apărat marţi utilizarea cărbunelui ca sursă de energie în ciuda avertismentelor Naţiunilor Unite cu privire la emisiile de gaze cu efect de seră responsabile de încălzirea climatică, relatează AFP.

04 noi, 2014 | Agerpres

Experţii internaţionali privind climatul au avertizat duminică la Copenhaga că concentraţiile de gaze cu efect de seră din atmosferă au atins cele mai ridicate niveluri din ultimii 800.000 de ani. Ei au avertizat că ar trebui acţionat fără întârziere în sensul reducerii emisiilor mondiale ale acestor gaze (CO2, metan, protoxid de azot), ceea ce ar implica renunţarea treptată la energiile fosile, scrie Agerpres.

Chestionat pe această temă, Tony Abbott a apreciat că şi cărbunele este esenţial pentru economia naţională, în contextul în care Australia este un mare exportator al acestei resurse neregenerabile.

'Cărbunele va rămâne baza prosperităţii noastre în viitorul previzibil', a declarat el pentru presă. 'Cărbunele se află în centrul modului nostru de viaţă. Nu vrem să avem un mod de viaţă modern fără energie, nu putem avea o economie modernă fără energie, iar astăzi şi într-un viitor previzibil, nevoile energetice ale Australiei vor fi în esenţă asigurate de cărbune', a elaborat responsabilul.

Energia fosilă este de asemenea crucială pentru economia mondială şi le va permite ţărilor în curs de dezvoltare să îşi îmbunătăţească condiţiile de viaţă, a adăugat el. Cărbunele, gazul şi petrolul sunt principalele responsabile de emisiile de CO2, dar totodată principalele surse de energie din lume, notează AFP.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO