Austria şi Luxemburgul au acceptat sporirea schimbului automat de informaţii fiscale în UE

Austria şi Luxemburgul au acceptat joi la Consiliul European să nu se mai opună schimbului automat de informaţii fiscale între statele UE, decizie care va permite revizuirea directivei europene privind impozitarea veniturilor din economii, consemnează agenţiile AFP şi EFE.
Economica.net - vin, 21 mart. 2014, 09:38
Austria şi Luxemburgul au acceptat sporirea schimbului automat de informaţii fiscale în UE

Preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, a salutat acordul, reamintind că o consolidare a regulilor comunitare privind impozitarea economiilor ‘este indispensabilă pentru a lupta mai bine împotriva fraudei şi evaziunii fiscale’.

Prevederea legată de sporirea schimbului automat de informaţii fiscale între statele membre UE a fost blocată din anul 2008 de cele două ţări, care au dorit să se asigure că şi alte state europene considerate paradisuri fiscale, şi anume Elveţia, Monaco, Liechtenstein, Andora şi San Marino, vor merge în aceeaşi direcţie, astfel încât Austria şi Luxemburgul să nu fie dezavantajate faţă de ele la acest capitol.

Pentru a răspunde acestei solicitări, şefii de stat şi de guvern vor cere Comisiei Europene să finalizeze în cursul acestui an negocierile cu cele cinci state menţionate mai sus şi să prezinte un raport în acest sens până în luna decembrie. Dacă respectivele negocieri nu vor conduce la progrese, atunci Comisia va aborda cu cele cinci ţări respectarea noului standard global al OCDE privind schimbul automat de informaţii fiscale.

Actuala directivă privind impozitarea veniturilor din economii, în vigoare din anul 2005, face referire numai la dobânzile primite de cetăţenii europeni în alte state membre. După ce va fi revizuită, ea va permite extinderea schimbului automat de date la toate formele de venituri.

Te-ar mai putea interesa și
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez Emmanuel Macron le recomandă oamenilor să le viziteze, într-o postare......
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt marinari au fost salvați și trei sunt dați dispăruți
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, ...
Update: Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, ...
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo a prezentat ediții speciale pentru Giulia și Stelvio. Variantele Quadrifoglio Super Sport sunt limitate la 275 ...