Auto Shanghai 2021, noutăți motorizate din toate colțurile lumii FOTO

În China a început pe 19 aprilie prima expoziție auto cu public din perioada pandemiei, Auto Shanghai 2021. Mulțimea de premiere auto și de vizitatori evocă normalitatea.
Robert Stan - mar, 20 apr. 2021, 22:09
Auto Shanghai 2021, noutăți motorizate din toate colțurile lumii FOTO

Prima expoziție auto cu public din perioada pandemiei are ca principale teme electromobilitatea, conectivitatea, conducerea autonomă și noile concepte de mobilitate, toate acestea grupate sub sloganul „Embracing Change” („Îmbrățișând schimbarea”).

Ca semn al revenirii la normalitate, publicul are acces la standuri respectând reguli stricte, iar atmosfera tinde să devină una apropiată de cea a saloanelor auto de altă dată. Dovadă stau chiar imaginile alăturate.

Așa cum a scris deja Economica.net, la expoziția din China pot fi admirate premiere mondiale interesante, însă, alături de acestea, se află mărci noi, apărute „peste noapte” după cum scriu unii jurnaliști prezenți la fața locului. Așa se face că la acest eveniment participă pentru prima dată mărci ca BAIC ARCFOX, Evergrande HENGCHI, Dongfeng FREE, SAIC-GM Wuling Fighting sau Baojun Valli. Majoritatea având ca susținători mari companii auto chineze, după cum o arată și numele, acestea prezintă în special modele electrice cu artificii de design specifice pieței asiatice.

Dincolo de insolitul acestor noi apariții, la Auto Shanghai strălucesc modele ale unor mărci cunoscute. Una dintre acestea este Lamborghini, brand european care a avut ambiția de a prezenta în China trei modele spectaculoase. Supercar-ul Essenza SCV12 este limitat la 40 de unități și pare să fi atras deja nu doar atenția chinezilor, ci și banii acestora. Gurile rele spun că deja ediția limtată a fost vândută. Alături de Essenza SCV12, în standul Lamborghini se află Huracán STO și SUV-ul Urus, dar și o pleiadă de mașini în culori vibrante.

Ceva mai departe, în standul Volkswagen, vedeta incontestabilă este noul ID.6 în variantele CROZZ și X. Fratele mai mare al recent-lansatelor modele electrice ID.3 și ID.4, acest vehicul poate găzdui șase sau chiar șapte persoane și oferă o autonomie de 588 km (NEDC).

Desigur, nu putea lipsi nici marca bavareză BMW care prezintă noul SUV 100% electric iX. Ca și în Europa, acolo unde va intra în producție în vara acestui an, vehiculul oferă o autonomie de circa 600 km (WLTP) cu o singură încărcare. Motoarele electrice pentru BMW iX sunt, la fel ca electronica de putere, tehnologia de încărcare şi bateriile de înaltă tensiune, produsul tehnologiei BMW eDrive de generaţia a cincea.

Noua tehnologie de încărcare a BMW iX permite încărcarea rapidă DC (curent continuu) cu o putere de încărcare extrem de mare. De exemplu, BMW iX xDrive50 îşi poate alimenta bateria de înaltă tensiune cu până la 200 kW – adică în 10 minute poate lua suficientă energie la bord pentru a creşte autonomia automobilului cu peste 120 de kilometri. Puterea maximă de încărcare a BMW iX xDrive40 este de 150 kW, ceea ce înseamnă că, prin conectarea maşinii la o staţie de încărcare rapidă timp de 10 minute, se completează cu energie suficientă pentru încă minimum 90 de kilometri. La ambele variante de model, încărcarea bateriei de înaltă tensiune poate fi mărită de la 10 la 80% din capacitatea sa maximă în mai puţin de 40 de minute.

Mercedes-Benz a ales China pentru a dezvălui SUV-ul electric EQB. Conform producătorului german, după ce EQA ajunge deja în reprezentanțele europene, iar EQS tocmai a avut premiera mondială, noul EQB vine să completeze familia de vehicule electrice a mărcii. Noul SUV va ajunge în showroom-urile din China în acest an. La fel se va întâmpla și în Europa, însă americanii vor trebui să mai aștepte un an până ce vehiculul va debuta pe piața din SUA.

Pleiada de mașini premium, mai mult sau mai puțin electrice, este completată la AutoShanghai 2021, de marca Genesis a grupului Hyundai. Coreenii au prezentat în China modelul electric Electrified G80, dar și X Concept, un vehicul cu liniile uneui Gran Turismo.

Zeci de alte mărci prezintă la AutoShanghai 2021 cele mai noi creații proprii, publicul având posibilitatea de a vizita expoziția organizată de China Association of Automobile Manufactures și China Council for the Promotion of International Trade până pe 28 aprilie.

Citește și:

– Auto Shanghai 2021: Expoziție auto cu public în plină pandemie
– Mercedes-Benz a prezentat la Shanghai noul SUV electric EQB

 

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...