1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

News

Autobuze electrice vor circula în centrul vechi al Braşovului, începând din 2016

Autobuze electrice vor circula în centrul vechi al Braşovului începând din 2016, spune primarul George Scripcaru, care anunţă că primul astfel de autovehicul urmează să fie testat în februarie 2014, municipalitatea putând economisi prin utilizarea acestora circa 35.000 de euro pe an.

18 dec, 2013 | Mediafax

Reprezentanţii companiei CEFIN Trucks România au prezentat, miercuri, un autobuz electric, în prezenţa conducerii Regiei Autonome de Transport (RAT) Braşov şi a primarului George Scripcaru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Autobuzul respectiv va fi testat în Braşov, în luna februarie 2014, timp de o lună.

Stefano Albarosa, reprezentantul CEFIN Trucks România, a declarat că un astfel de microbuz costă aproximativ 500.000 de euro, iar în prezent există 3.000 de autobuze electrice în lume.

El a mai spus că autobuzele electrice sunt foarte rentabile deoarece, pe termen lung, municipalitatea ar putea economisi "peste 35.000 de euro pe an".

"Per total, este mai ieftin şi mai ecologic decât un autobuz cu motor cu ardere internă, raportat la costurile de achiziţie, mentenanţă şi combustibil. Dacă ar fi să facem un calcul referitor la consumul de motorină, un autobuz electric consumă echivalentul a opt litri de motorină la 100 de kilometri. Un autobuz cu motor cu ardere internă consumă 40 de litri de motorină la 100 de kilometri", a explicat reprezentatul companiei.

Autobuzul electric are avantajul că poate fi încărcat o singură dată la 250 de kilometri, timp de şase ore. În plus, nu face zgomot şi nu poluează. Bateria este sută la sută reciclabilă şi este garantată pentru 3.500 de cicluri de încărcare la o capacitate de minim 95 la sută, a precizat Stefano Albarosa.

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a anunţat că în oraş vor fi amenajate pentru autobuzele şi autoturismele electrice trei staţii de alimentare - două în Braşov şi una în Poiana Braşov.

"Se impune ca în centrul istoric să avem un asemenea mijloc de transport. În 2016, în centrul istoric vom avea în circulaţie trei-patru asemenea autobuze. Sunt optimist şi cred că vom face acest lucru pe mai multe trasee din Braşov", a spus primarul George Scripcaru.

Scopul introducerii acestui tip de autobuz este de a reduce noxele în centrul oraşului cu până la 20 la sută, până în anul 2020, ca urmare a angajamentului pe care Primăria Braşov şi l-a luat, în urma semnării Convenţiei primarilor de la Bruxelles.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO