O parte dintre autobuzele STB Mercedes ar putea fi transformate în troleibuze

Un utilizator al forumului Asociaţiei Metrou Uşor i-a trimis Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) o propunere de convertire a autobuzelor Mercedes Benz Citaro Euro 3 în troleibuze, pe modelul din Szeged, Ungaria, de exemplu. Ulterior, Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunţat că va analiza această propunere.
Anemona Andone - Dum, 01 sept. 2019, 05:26
O parte dintre autobuzele STB Mercedes ar putea fi transformate în troleibuze

UPDATE:

Asociaţia Metrou Uşor a transmis redacţiei ECONOMICA.NET o precizare prin care se delimitează de propunerea de convertire a autobuzelor Mercedes Benz Citaro Euro 3 în troleibuze, înaintată Primăriei Capitalei de către un utilizator al forumului său.

„Acest subiect reprezintă o simplă dezbatere lansată de un utilizator ce nu face parte din asociaţie, respectiv este un demers iniţiat de acesta ca persoana fizică”, au spus reprezentanţii Metrou Uşor.

„În urmă cu o lună am trimis la Primăria Municipiului București o propunere pentru convertirea a o parte din autobuzele Mercedes-Benz Citaro Euro 3 în troleibuze. Propunerea a fost redirecționată la STB”, spune un utilizator al forumului Asociaţiei Metrou Uşor.

Acesta a primit apoi un răspuns de la reprezentanţii STB, care îl anunţă că vor analiza oportunitatea şi posibilitatea implementării acestei propuneri.

Militanţii pentru îmbunătăţirea condiţiilor de transport public au prezentat exemplul unui oraş din Ungaria, unde chiar autobuze Mercedes Benz Citaro au fost transformate în troleibuze (galerie foto).

Ei speră că, odată cu transformarea în troleibuze, se poate realiza şi un „refurbish” general al vehiculelor care să includă dotarea cu prize USB, afişaje generoase şi comenzi de deschidere a uşilor.

„Este adevărat că unele E3 sunt uzate, dar pot fi revitalizate şi utilizate încă foarte mulți ani”, adaugă un alt utilizator al forumului Asociaţiei.

Ei mai spun că pentru convertirea în troleibuze pot fi accesate fonduri europene.

La finele lui 2016, parcul circulant al STB număra 287 de autobuze Mercedes Benz Citaro Euro 3, cu 25 mai puţine decât în anul precedent. Iar numărul lor a tot scăzut de atunci, astfel că astăzi sunt deja minim 150 Citaro scoase din turaţie, inclusiv Euro 4.

Tot la finele lui 2016, parcul circulant al STB număra 139 de troleibuze, cu 11 mai puţine decât în anul anterior, potrivit statisticilor operatorului de transport.

Amintim că Primăria Capitalei a lansat anul acesta licitaţie pentru achiziţia a 100 de troleibuze cu autonomie, la care s-au înscris turcii de la Bozankaya. 

FOTO Autobuz Mercedes Benz Citaro transformat în troleibuz, Szeged (sursa: Marian Andrei)

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...