O parte dintre autobuzele STB Mercedes ar putea fi transformate în troleibuze

Un utilizator al forumului Asociaţiei Metrou Uşor i-a trimis Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) o propunere de convertire a autobuzelor Mercedes Benz Citaro Euro 3 în troleibuze, pe modelul din Szeged, Ungaria, de exemplu. Ulterior, Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunţat că va analiza această propunere.
Anemona Andone - Dum, 01 sept. 2019, 05:26
O parte dintre autobuzele STB Mercedes ar putea fi transformate în troleibuze

UPDATE:

Asociaţia Metrou Uşor a transmis redacţiei ECONOMICA.NET o precizare prin care se delimitează de propunerea de convertire a autobuzelor Mercedes Benz Citaro Euro 3 în troleibuze, înaintată Primăriei Capitalei de către un utilizator al forumului său.

„Acest subiect reprezintă o simplă dezbatere lansată de un utilizator ce nu face parte din asociaţie, respectiv este un demers iniţiat de acesta ca persoana fizică”, au spus reprezentanţii Metrou Uşor.

„În urmă cu o lună am trimis la Primăria Municipiului București o propunere pentru convertirea a o parte din autobuzele Mercedes-Benz Citaro Euro 3 în troleibuze. Propunerea a fost redirecționată la STB”, spune un utilizator al forumului Asociaţiei Metrou Uşor.

Acesta a primit apoi un răspuns de la reprezentanţii STB, care îl anunţă că vor analiza oportunitatea şi posibilitatea implementării acestei propuneri.

Militanţii pentru îmbunătăţirea condiţiilor de transport public au prezentat exemplul unui oraş din Ungaria, unde chiar autobuze Mercedes Benz Citaro au fost transformate în troleibuze (galerie foto).

Ei speră că, odată cu transformarea în troleibuze, se poate realiza şi un „refurbish” general al vehiculelor care să includă dotarea cu prize USB, afişaje generoase şi comenzi de deschidere a uşilor.

„Este adevărat că unele E3 sunt uzate, dar pot fi revitalizate şi utilizate încă foarte mulți ani”, adaugă un alt utilizator al forumului Asociaţiei.

Ei mai spun că pentru convertirea în troleibuze pot fi accesate fonduri europene.

La finele lui 2016, parcul circulant al STB număra 287 de autobuze Mercedes Benz Citaro Euro 3, cu 25 mai puţine decât în anul precedent. Iar numărul lor a tot scăzut de atunci, astfel că astăzi sunt deja minim 150 Citaro scoase din turaţie, inclusiv Euro 4.

Tot la finele lui 2016, parcul circulant al STB număra 139 de troleibuze, cu 11 mai puţine decât în anul anterior, potrivit statisticilor operatorului de transport.

Amintim că Primăria Capitalei a lansat anul acesta licitaţie pentru achiziţia a 100 de troleibuze cu autonomie, la care s-au înscris turcii de la Bozankaya. 

FOTO Autobuz Mercedes Benz Citaro transformat în troleibuz, Szeged (sursa: Marian Andrei)

Te-ar mai putea interesa și
Seceta pedologică la grâul de toamnă se va menţine pe suprafeţe extinse din Moldova şi Oltenia
Seceta pedologică la grâul de toamnă se va menţine pe suprafeţe extinse din Moldova şi Oltenia
Seceta pedologică moderată şi puternică la grâul de toamnă se va menţine pe suprafeţe extinse din Moldova şi Oltenia, local în nordul, nord-estul, estul, centrul, vestul şi sudul......
Venitul mediu lunar obţinut de un operator telecom de la un utilizator este de 73,9 de lei. Cum și-au împărțit piața de 3,42 mld. euro Orange, Vodafone, Telekom și Digi în 2023
Venitul mediu lunar obţinut de un operator telecom de la un utilizator este de 73,9 de lei. Cum și-au împărțit piața ...
Veniturile din sectorul telecom românesc s-au menținut anul trecut la 16,9 miliarde de lei în anul 2023, adică 3,42 miliarde ...
Viata premierului slovac Fico nu mai este în pericol
Viata premierului slovac Fico nu mai este în pericol
Viaţa premierului slovac Robert Fico nu mai este în pericol, la patru zile după atentatul la viaţa sa, a declarat duminică ...
Ce a transmis ministrul Sănătății medicilor de familie
Ce a transmis ministrul Sănătății medicilor de familie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis, duminică, într-un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Medicului ...