Troleibuze noi în Bucureşti: doar asocierea turco-germană Bozankaya-Sileo a depus ofertă la licitaţia Primăriei Capitalei FOTO

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a primit doar o ofertă la licitaţia pentru achiziţia a 100 de troleibuze noi. Aceasta provine de la asocierea turco – germană Bozankaya Otomotiv – Sileo Gmbh. Vezi cum arată modelul produs de singurul ofertant.
Anemona Andone - mar, 16 apr. 2019, 19:52
Troleibuze noi în Bucureşti: doar asocierea turco-germană Bozankaya-Sileo a depus ofertă la licitaţia Primăriei Capitalei FOTO

Troleibuz Bozankya (sursa foto: bozankaya.com.tr)

Asocierea turco – germană Bozankaya Otomotiv – Sileo Gmbh a depus singura ofertă la licitaţia PMB pentru 100 de troleibuze noi până la termenul limită de luni, 15 aprilie, conform datelor de pe platforma de achiziţii publice SICAP.

Primăria Municipiului Bucureşti a publicat pe 5 februarie anunţul pentru achiziţia a 100 de troleibuze, valoarea estimată a contractului fiind de 214,49 milioane de lei (45 milioane de euro). Acestea vor avea o autonomie de 20 de kilometri şi vor fi utilizate inclusiv pentru extinderea unor trasee în cartiere noi de la marginea Capitalei.

Cele 100 de troleibuze noi din Bucureşti vor avea 12 metri, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, conform cerințelor din caietul de sarcini.

Un troleibuz va avea capacitate de transport de minim 96 persoane din care minim 24 pe scaune. De asemenea, construcţia caroseriei troleibuzului trebuie să fie realizată în conformitate cu regulamentele CEE-ONU în vigoare.

Garanția pentru troileibuze va fi de minim 240.000 km sau patru ani de funcționare. De asemenea, ulterior primilor patru ani, se va aplica garanția extinsă pentru încă minim patru ani sau 240.000 km, fiind asigurate toate piesele ce țin de uzură normală și defecte.

De asemenea, troleibuzele vor avea un sistem de stocare a energiei electrice, garantat 480.000 km sau opt ani de circulație. Autonomia va fi de 20 km pentru fiecare cursă, cu posibilitatea de încărcare rapidă și lentă a bateriilor de stocare. Captatorii vor avea sistem de retragere automată cu acționare pneumatică și repunere pe fir cu frânghii.

Troleibuzul Bozankaya este ecologic, cu zero emisii şi o capacitate mai mare de pasageri decât autobuzele diesel convenționale, conform informaţiilor de pe site-ul producătorului, unde sunt prezentate modele de 18 metri şi 25 de metri lungime (galerie foto).

Bozankaya a livrat primele troleibuze în 2015 în oraşul Malataya din sud-estul Turciei (foto jos). În prezent, 22 de troleibuze Bozankaya de 25 de metri lungime circulă în acest oraş din Turcia.

De asemenea, producătorul turc va mai livra încă 10 troleibuze de 25 de metri şi pentru oraşul Şanlıurfa, tot din sud-estul Turciei.

Bozankaya a fost înființată ca o companie de cercetare și dezvoltare în Germania în 1989. În 2003, compania s-a extins în Turcia, unde a avut la început 20 de angajați. În prezent are aproximativ 1.000 de angajați, inclusiv aproape 100 de ingineri în centrul său de cercetare și dezvoltare din Ankara.

Pe lângă centrul de cercetare și dezvoltare din Ankara, compania are acum trei fabrici în Turcia și una în Germania, unde sunt produse trenuri de metrou, tramvaie, autobuze electrice şi troleibuze.

Ultima fabrică, de 100.000 de metri pătraţi, a fost deschisă în 2018 în zona industrială Sincan de la marginea Ankarei, cu o investiţie de 50 de milioane de euro.

Compania a produs în 2014 primul autobuz complet electric din Turcia, marca Sileo. De asemenea, în iunie 2018, Bozankaya a devenit, datorită colaborării cu Siemens, prima companie turcă ce a exportat trenuri de metrou, respectiv în Bangkok, Thailanda.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...