Troleibuze noi în Bucureşti: doar asocierea turco-germană Bozankaya-Sileo a depus ofertă la licitaţia Primăriei Capitalei FOTO

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a primit doar o ofertă la licitaţia pentru achiziţia a 100 de troleibuze noi. Aceasta provine de la asocierea turco – germană Bozankaya Otomotiv – Sileo Gmbh. Vezi cum arată modelul produs de singurul ofertant.
Anemona Andone - mar, 16 apr. 2019, 19:52
Troleibuze noi în Bucureşti: doar asocierea turco-germană Bozankaya-Sileo a depus ofertă la licitaţia Primăriei Capitalei FOTO

Troleibuz Bozankya (sursa foto: bozankaya.com.tr)

Asocierea turco – germană Bozankaya Otomotiv – Sileo Gmbh a depus singura ofertă la licitaţia PMB pentru 100 de troleibuze noi până la termenul limită de luni, 15 aprilie, conform datelor de pe platforma de achiziţii publice SICAP.

Primăria Municipiului Bucureşti a publicat pe 5 februarie anunţul pentru achiziţia a 100 de troleibuze, valoarea estimată a contractului fiind de 214,49 milioane de lei (45 milioane de euro). Acestea vor avea o autonomie de 20 de kilometri şi vor fi utilizate inclusiv pentru extinderea unor trasee în cartiere noi de la marginea Capitalei.

Cele 100 de troleibuze noi din Bucureşti vor avea 12 metri, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, conform cerințelor din caietul de sarcini.

Un troleibuz va avea capacitate de transport de minim 96 persoane din care minim 24 pe scaune. De asemenea, construcţia caroseriei troleibuzului trebuie să fie realizată în conformitate cu regulamentele CEE-ONU în vigoare.

Garanția pentru troileibuze va fi de minim 240.000 km sau patru ani de funcționare. De asemenea, ulterior primilor patru ani, se va aplica garanția extinsă pentru încă minim patru ani sau 240.000 km, fiind asigurate toate piesele ce țin de uzură normală și defecte.

De asemenea, troleibuzele vor avea un sistem de stocare a energiei electrice, garantat 480.000 km sau opt ani de circulație. Autonomia va fi de 20 km pentru fiecare cursă, cu posibilitatea de încărcare rapidă și lentă a bateriilor de stocare. Captatorii vor avea sistem de retragere automată cu acționare pneumatică și repunere pe fir cu frânghii.

Troleibuzul Bozankaya este ecologic, cu zero emisii şi o capacitate mai mare de pasageri decât autobuzele diesel convenționale, conform informaţiilor de pe site-ul producătorului, unde sunt prezentate modele de 18 metri şi 25 de metri lungime (galerie foto).

Bozankaya a livrat primele troleibuze în 2015 în oraşul Malataya din sud-estul Turciei (foto jos). În prezent, 22 de troleibuze Bozankaya de 25 de metri lungime circulă în acest oraş din Turcia.

De asemenea, producătorul turc va mai livra încă 10 troleibuze de 25 de metri şi pentru oraşul Şanlıurfa, tot din sud-estul Turciei.

Bozankaya a fost înființată ca o companie de cercetare și dezvoltare în Germania în 1989. În 2003, compania s-a extins în Turcia, unde a avut la început 20 de angajați. În prezent are aproximativ 1.000 de angajați, inclusiv aproape 100 de ingineri în centrul său de cercetare și dezvoltare din Ankara.

Pe lângă centrul de cercetare și dezvoltare din Ankara, compania are acum trei fabrici în Turcia și una în Germania, unde sunt produse trenuri de metrou, tramvaie, autobuze electrice şi troleibuze.

Ultima fabrică, de 100.000 de metri pătraţi, a fost deschisă în 2018 în zona industrială Sincan de la marginea Ankarei, cu o investiţie de 50 de milioane de euro.

Compania a produs în 2014 primul autobuz complet electric din Turcia, marca Sileo. De asemenea, în iunie 2018, Bozankaya a devenit, datorită colaborării cu Siemens, prima companie turcă ce a exportat trenuri de metrou, respectiv în Bangkok, Thailanda.

Te-ar mai putea interesa și
Cresc cererile pentru terenurile intravilane de vânzare. Aflați mai multe de la echipa Gaminvest
Cresc cererile pentru terenurile intravilane de vânzare. Aflați mai multe de la echipa Gaminvest
Atunci când vorbim despre achiziția unei case, a unui teren, a unei proprietăți de orice fel, este nevoie de ajutor din partea unei echipe de specialitate. Asta pentru că orice acțiune de acest......
10 milioane de euro pentru startup-uri tech, printr-un nou fond de investiții românesc
10 milioane de euro pentru startup-uri tech, printr-un nou fond de investiții românesc
Antreprenorul Bogdan Iordache lansează Underline Ventures, un fond de investiții cu capital de risc, pentru a investi în ...
Autostrada Focșani – Bacău, încă un pas spre aprobarea în Guvern: MTI a publicat miercuri proiectul. 1700 de angajați vor lucra pe șantier
Autostrada Focșani – Bacău, încă un pas spre aprobarea în Guvern: MTI a publicat miercuri proiectul. 1700 de angajați ...
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a publicat miercuri proiectul de Hotărâre de Guvern prin care urmează ...
Austria începe excluderea Gazprom de la facilitatea de stocare a gazelor Haidach
Austria începe excluderea Gazprom de la facilitatea de stocare a gazelor Haidach
Austria pune în practică ameninţarea "foloseşte-l sau îl pierzi" pentru a exclude Gazprom de la imensa sa facilitate ...