1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

News

Autobuzele liniei turistice Bucharest City Tour se suspendă de la 1 noiembrie. 44.521 călători în 2013

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) suspendă, din 1 noiembrie, autobuzele liniei turistice 'Bucharest City Tour', ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile din perioada sezonului rece, improprii desfăşurării transportului cu autobuze supraetajate.

31 oct, 2013 | Agerpres

Potrivit unui comunicat al RATB, remis joi AGERPRES, numărul călătorilor care au vizitat Bucureştiul cu autobuzele double decker a fost în creştere cu aproape 3% în 2013, faţă de anul trecut, până la 44.521 călători, dintre care 40.589 adulţi şi 3.932 copii, cei mai mulţi fiind însă turişti străini. Linia turistică funcţionează şase luni, între 1 mai şi 31 octombrie.

În 2012, RATB a înregistrat 39.470 de călători pe linia turistică, dintre care 35.779 adulţi şi 3.691 copii cu vârsta între 7 - 14 ani.

RATB precizează că anul acesta s-au introdus mai multe elemente noi, menite să crească popularitatea liniei 'Bucharest City Tour' în rândul turiştilor, şi să faciliteze achiziţionarea cardurilor de călătorie.

Astfel, harta si flyer-ul 'Bucharest City Tour' au avut un design nou, oferind pe lângă datele generale despre traseu şi informaţii cu privire la posibilităţile de petrecere a timpului liber în Capitală, pe perioada funcţionării liniei turistice distribuindu-se 150.000 de flyere şi 50.000 de hărţi.

O altă noutate au reprezentat-o voucherele 'Bucharest City Tour' care s-au achiziţionat direct de la recepţiile hotelurilor partenere, la pachet cu tarifele de cazare.
De asemenea, pe lângă ghidul audio în limbile română şi engleză, deja existent, turiştii au avut la dispoziţie un ghid audio în limba franceză şi unul în limba italiană.
Autobuzele liniei turistice circulă pe un traseu cu o lungime de 15,4 kilometri, ce cuprinde 14 staţii şi poate fi parcurs în aproximativ 50 minute. Tarifele de transport pentru această linie sunt de 25 lei/card pentru adulţi şi 10 lei/card, pentru copiii cu vârste între 7 şi 14 ani. Copiii cu vârsta de până la 7 ani, însoţiţi de adulţi, beneficiază de transport gratuit. Cardul de călătorie este valabil 24 de ore de la prima validare şi se poate procura din autobuzele turistice Autobuzele double decker îşi vor relua circulaţia pe linia turistică Bucharest City Tour în primăvara anului viitor, cel mai probabil începând cu data de 1 mai.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO