Autonet Group Holding investește 30 de milioane de euro într-un nou centru de distribuție lângă Turda

Autonet Group Holding a demarat lucrările de construcție la noul său centru de distribuție din Moldovenești (Cluj), în apropierea orașului Turda, a anunțat compania.
Ion Dobreanu - mar, 09 nov. 2021, 13:43
Autonet Group Holding investește 30 de milioane de euro într-un nou centru de distribuție lângă Turda

Centrul de lângă Turda face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a infrastructurii logistice a grupului Autonet, care mai include încă două astfel de centre, în București și Budapesta. Obiectivul principal al acestui proiect este eficientizarea aprovizionării și distribuției marfii către clienții din regiunea Europei Centrale, fiecare dintre cele trei depozite fiind echipate cu module robotizate de stocare AutoStore. Mai mult, au fost finalizate planurile unui depozit și în Belgrad, pentru care au început demersurile de obținere a autorizațiilor.

“Condițiile speciale din ultimii doi ani au făcut ca lucrările să fie puțin decalate față de planul inițial, însă acum ne bucurăm că am reușit să începem construcția acestui nou centru de distribuție, care reprezintă o investiție de 30 de milioane de euro. Alături de depozitele din București și Budapesta, această nouă unitate face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare, al cărui valoare se ridică la 55 de milioane de euro”, a spus Cristian Matei, Director Operațional, Autonet Import România.

Noul centru de distribuție va fi amplasat pe un teren de 11 hectare și va avea o suprafață totală de 22.700 de mp și 49 de porți de încărcare/descărcare. Modulul automat AutoStore va conține 120.000 de cutii, sau unități de stocare, 70 de roboți și 20 stații de lucru. Adițional, depozitul va include și spațiu de depozitare pentru 12.000 de paleți.

În momentul în care va fi dat în folosință, centrul de distribuție de lângă Turda va deveni, alături de cele din Satu-Mare și București, unul dintre cele mai importante hub-uri logistice din România. Pentru partenerii Autonet Group Holding, acest lucru va însemna, în principal, distribuție mai rapidă și disponibilitate ridicată, pe lângă alte beneficii de ordin logistic.

 

Te-ar mai putea interesa și
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în......
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori ...
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...